Украинските власти съобщиха, че са засекли опит да бъде предложен

...
Украинските власти съобщиха, че са засекли опит да бъде предложен
Коментари Харесай

Украйна засече опит за подкуп от 6 милиона долара

Украинските управляващи оповестиха, че са засекли опит да бъде препоръчан рушвет от 6 млн. $ в подмяна на преустановяване на наказателното следствие против Микола Злочевски, ръководителят на компания за природен газ, част от чийто директорски съвет по-рано беше синът на някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес.

Специалният прокурор за битка с корупцията на Украйна Назар Холодницки посочи на конференция през днешния ден, че нито бащата, нито синът Байдън са свързани с опита за рушвет.

Холодницки и ръководителят на националната антикорупционна работа Артем Ситник показаха, че подкупът е трябвало да насърчи ведомствата им да затворят следствието против Злочевски, който е отпред на газовата компания " Бурисма " и е някогашен министър на околната среда.

Злочевски е обвинен, че е употребявал министерската си позиция в интерес на " Бурисма ".

Компанията е измежду най-големите частни производители на газ в страната. Тя беше в центъра на обвинявания с политически нюанс в Съединени американски щати, където Джо Байдън е главният противник на Доналд Тръмп в президентските избори тази година.

Синът на Байдън - Хънтър се е причислява към управителния съвет на Бурисма през 2014 година, когато татко му към момента е вицепрезидент и съществена фигура в връзките на Съединени американски щати с Украйна, и напуща поста през 2018 година.

Миналата година Тръмп оказа напън върху новия украински президент Володимир Зеленски да проверява татко и наследник Байдън в телефонно позвъняване, което стана мотив за начало на процедура по импийчмънт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР