Украинските власти съобщават, че броят на жертвите на руските ракетни

...
Украинските власти съобщават, че броят на жертвите на руските ракетни
Коментари Харесай

11 станаха жертвите на руските удари по украинския град Славянск

Украинските управляващи оповестяват, че броят на жертвите на съветските ракетни удари по град Славянск в Източна Украйна е повишен до 11 души, до момента в който избавителните екипи се пробват да доближат до хора, затрупани в отломките на жилищна постройка, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10184
По данни на Държавната работа за изключителни обстановки избавителните екипи в Славянск са извадили телата на двама души отдолу под руините на къща, потърпевша при ракетните удари през вчерашния ден. " Днес те издирваха и петима души, останали под отломките на жилищната постройка, както и жителите на три блока, които бяха оповестени за изчезнали ", заяви Вадим Лях, началник на локалната администрация.

Украинските военновъздушни сили обявиха, че скоро страната ще разполага с оръжия, с които ще се опита да предотврати набези като това от през вчерашния ден. Доставката на обещаната от Съединени американски щати система за противовъздушна защита " Пейтриът " се чака в Украйна малко след Великден, съобщи представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат.

По украинската държавна телевизия през днешния ден Ихнат отхвърли да уточни точни периоди за идването на отбранителната ракетна система, само че съобщи, че обществеността ще разбере " незабавно откакто бъде свален първият съветски аероплан ".

Група от 65-ма украински бойци приключи образованието си в базата " Форт Стийл " в Оклахома предишния месец и се върна в Европа, с цел да научи повече за потреблението на отбранителната ракетна система за следене и събаряне на противников самолети.

През март  публични лица обявиха, че по-късно украинците ще се върнат в страната си с ракетна батарея " Пейтриът ", която нормално включва шест мобилни пускови установки, мобилен радар, генератор на електрическа енергия и център за ръководство на бойните дейности.

Германия и Нидерландия също са дали обещание да дават “Пейтриът “ на Украйна. Освен това противоракетната система SAMP/T, обещана от Франция и Италия, " би трябвало да влезе в Украйна в близко бъдеще ", съобщи Ихнат тази седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР