Украинските власти продължават ексхумирането на телата от масовите гробове, открити

...
Украинските власти продължават ексхумирането на телата от масовите гробове, открити
Коментари Харесай

Чешкото председателство на Съвета на ЕС призова за нов международен трибунал за мъченията в Изюм

Украинските управляващи не престават ексхумирането на телата от всеобщите гробове, открити в отвоювания град Изюм. Според публични източници там  са заровени стотици. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна съветските въоръжени сили, че всеобщо са прибягвали до мъчения в до неотдавна окупираната от тях част от Харковска област.

Представители на Службата за незабавна помощ и полицейски специалисти и следователи работят в гората край Изюм, като вършат оглед на телата, някои от които са на украински бойци, други на цивилни. Открити са още доказателства, че хората, чиито тела бяха открити в всеобщия гроб, са били изтезавани. А в освободени градове и села на Харковска област са открити над 10 пространства, приспособени за мъчения, добавя БНР.

 

Това сподели в късното си послание президентът на Украйна Володимир Зеленски:

" Мъченията са били необятно публикувана процедура в териториите, окупирани от Русия. Така са правили нацистите. Така вършат и рашистите. Но и на тях ще им бъде търсена отговорност по същия метод - както на бойното поле, по този начин и в правосъдните зали. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР