Украинските власти продължават да публикуват видеозаписи на пленени руски войници,

...
Украинските власти продължават да публикуват видеозаписи на пленени руски войници,
Коментари Харесай

Мамо, толкова е тежко! Какво разказват пленените руски войници

Украинските управляващи не престават да разгласяват видеозаписи на пленени съветски бойци, с които разкриват детайлности към нашествието в Украйна. Кампанията е под надпис " Търси своите " и клипчетата със хванатите окупатори могат да бъдат открити на едноименните канали в " Телеграм " и в " Ютюб ".

Украйна приканва членовете на фамилиите на пленените съветски бойци да се свържат с тях и да се опълчват на присъединяване на Русия във войната. Украинското министерство на защитата сътвори гореща телефонна линия за членове на фамилиите на съветски бойци, наречена " Върни се жив от Украйна ".

Мнозина от нашествениците са хванати, само че не са малко и тези, които непринудено са се предали.

По данни на Пентагона доста от съветските бойци се отхвърлят още след първия конфликт с твърдата украинска отбрана. Те са млади, неопитни и неприятно готови за стандартна война, оповестяват от министерството на защитата. В някои случаи съветски военни съзнателно са саботирали транспортните си средства, с цел да не вземат участие в боеве.

" Казаха ни, че ще бъдем миротворци, оказахме сеагресори ", цитира " Ню Йорк Таймс " един от съветските бойци.

Това е постоянно срещан претекст в късите изказвания на хванатите. В канала " Търси своите " в " Ютюб " е качено видео на заложник, който твърди, че бойците са били изпратени на обучение и не са очаквали да нападат Украйна.



Най-тежки за гледане са клиповете, при които съветски боец е сниман до момента в който приказва по телефон със свои родители. Те постоянно са шокирани, когато научат, че детето им е в плен в Украйна.

4 просьбы военнопленного к матери.
— Ищи своих (@rf_200_now)

Това пък е роденият през 2003 година Даниил, който изяснява, че не знае за какво е било подредено на съветските бойци да нападат Украйна.

Бурятия
Данил
2003 г.р.
— Ищи своих (@rf_200_now)

За последно в канала " Търси своите " в Ютюб е оповестено видео с боеца Владислав Владимирович Алехавидов, който твърди, че му е било подредено " да води война с братския народ " на Украйна по разпореждане на съветския президент.



225 000 души (само в " Ютюб " ) към 11:30 часа на 2 март са видели клипчето с тежко ранения Рафик Рушанович.



В знак на пожертвания съветски боец се трансформира размяната на известия сред " окупатор " и майка му, тъкмо преди да бъде погубен в Украйна. Той споделя, че се опасява и показва ужаса си от това, че съветската войска нападна цивилни. Съобщенията бяха представени от украинският дипломат в Организация на обединените нации по време на сесия на Общото заседание.

" Мамо, аз съм в Украйна. Тук бушува същинска война. Страхувам се. Ние бомбардираме всички градове, даже цивилни цели. Казаха ни, че ще ни приветстват, а те попадат под нашите бронирани машини, хвърлят се под колелата и не ни разрешават да минем. Наричат ни фашисти. Мамо, толкоз е тежко ", сподели боецът съгласно текстовете, прочетени от украинския дипломат.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР