Украинските власти предупредиха жителите на столицата Киев да очакват прекъсвания

...
Украинските власти предупредиха жителите на столицата Киев да очакват прекъсвания
Коментари Харесай

Киев се готви за дълги спирания на тока заради руските бомбардировки

Украинските управляващи предизвестиха жителите на столицата Киев да чакат спирания на електрозахранването, които да продължат повече от четири часа, поради съветските офанзиви против енергийната инфраструктура.

Честите спирания на електрозахранването засягат освен Киев, само че и централните региони на Украйна, в това число град Днепър.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че към четири милиона души са наранени, само че " обстрелът няма да ни пречупи ". През този месец Русия изстреля десетки ракети и безпилотни летателни апарати иранско произвеждане. " Енергийната инфраструктура на Украйна е наранена от въздушните офанзиви, а президентът Зеленски съобщи, че към една трета от електроцентралите в страната са разрушени.

Според частната енергийна компания ДТЕК Киевският район е изгубил 30% от потенциала си, което значи, че ще се наложи " невиждано " спиране на електрозахранването. Прекъсванията на електрозахранването значат ограничавания в потреблението на уличното осветяване и публичния превоз, задвижван с електричество, с изключение на дискомфорта в домовете на хората.

Европейски Съюз и други интернационалните съдружници на Киев осъдиха преднамерените набези против гражданска инфраструктура - офанзиви, които Украйна преглежда като военни закононарушения.

Вторият украински град Харков, мощно потърпевш от съветския обстрел, също е изправен пред режим на тока, както и централните градове Житомир, Полтава и Чернигов.

Русия ускори ракетните си офанзиви против украинските електроцентрали и друга гражданска инфраструктура в отговор на бомбардировката на Керченския мост от 9 октомври - основна връзка с анексирания от Русия Крим.

Президентът Владимир Путин назова този гърмеж украински " терористичен акт ". Мостът е знак на акцията му за присъединение на огромни територии от Украйна към Русия./БГНЕС, Би Би Си
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР