Украинските власти предполагат, че над 200 000 души ще бъдат

...
Украинските власти предполагат, че над 200 000 души ще бъдат
Коментари Харесай

Близо 200 000 души се предвижда да излязат от Мариупол

Украинските управляващи допускат, че над 200 000 души ще бъдат изведени от Мариупол по филантропичния коридори, а над 15 000 души от Волноваха. „ Постигнахме съглашение за разкриване на филантропичен кулоар от 9 ч. украинско време през днешния ден, 5 март, в две направления Волноваха, Мариупол “, сподели вицепремиерът, министър на реинтеграцията на неконтролирани територии Ирина Верещук, чието изказване беше оповестено от Украйна- 24 ".

„ Засега маршрутите ще се организират в следните посоки: Мариупол – Николское – Розовка – Белмак – Пологи – Орехов – Запорожие. Това е първият канал. Планираме да изведем над 200 000 души. Следващият маршрут: Волноваха - Валериановка - Новоандреевка - Кириловка " Угледар - Покровск - Запорожие. Тук планираме да евакуираме повече от 15 000 души ", сподели украинският вицепремиер.

До момента никой не се е възползвал от отворения филантропичен кулоар, заяви Денис Пушилин, водач на провъзгласената от сепаратистите в Източна Украйна Донецка национална република (ДНР).

„ Съгласихме се с посредничеството на Международния комитет на Червения кръст маршрутите, по които ще се движи конвоят, по какъв начин ще се доставят филантропични товари по този канал и получихме удостоверение от съветска страна “, сподели Верещук. Червеният кръст ще обезпечи гаранция за режима на преустановяване на огъня, добави вицепремиерът на Украйна. Червеният кръст ще участва и ще бъде отпред на колоната, която ще се движи по посочените направления.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР