Украинските власти потвърдиха изтеглянето на силите си от последния голям

...
Украинските власти потвърдиха изтеглянето на силите си от последния голям
Коментари Харесай

Украинската армия потвърди оттеглянето си от Лисичанск

Украинските управляващи потвърдиха изтеглянето на силите си от последния огромен град в Луганска област Лисичанск. В изказване на Руското министерство на защитата от неделя се споделя, че съветските сили са " освободили " Луганска област, която ще бъде предоставена на приетата от Москва Луганска национална република. Същия ден Украйна съобщи, че тяхното оттегляне ще разреши на бойците ѝ да се прегрупират, с цел да стартират контранастъпление благодарение на западни оръжия с огромен обхват на деяние, оповестява Reuters.

" Ако командирите на нашата войска изтеглят хора от избрани точки на фронта, където врагът има най-голямо преимущество в огневата мощност, а това се отнася и за Лисичанск, това значи единствено едно, че ще се върнем с помощта на нашата тактичност, с помощта на увеличението на доставките на модерни оръжия. Фактът, че пазиме живота на нашите бойци, на нашите хора, играе също толкоз значима роля. Ще възстановим стените, ще си върнем земята, а хората би трябвало да бъдат предпазени на първо място ", съобщи украинския президент Зеленски в нощното си послание в неделя.

Според украинските военни идната съветска атака ще пристигна от град Попасна, намиращ се на към 50 км южно от Лисичанск, в посока основния център за доставяне Бахмут, до момента в който северните и западните съветски позиции просто задържат украинските сили там. Украинските отбранителни линии към този момент се изместват на югозапад към Бахмут, където през последните дни Русия оказва по-силен напън с артилерийски огън и крилати ракети, написа The New York Times.
Реклама Тежка акция
След отдръпването си от Киев при започване на април, Русия концентрира своята атака в Донбас, потвърждавайки, че задачата на " специфичната военна интервенция " е " освобождението " на Луганска и Донецка област, където се водят сражения с подкрепяните от Москва сепаратисти от 2014 година
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна се изтегля от града, с цел да резервира живота на своите бойци, и че ще стартира контранастъпление, с цел да си върне окупираните територии.
В един миг украинските управляващи обявиха, че страната губи до 200 бойци на ден в Източна Украйна, а Зеленски сподели, че Северодонецк и Лисичанск към този момент са " мъртви градове ", като към 90% от постройките в Северодонецк са в руини, а популацията му е намаляло до 7000-8000 цивилни от 160 хиляди преди войната.

Макар че Русия ще се опита да показа напредването си в Луганск като значим миг във войната, то е коствало скъпо на съветските военни, споделя Нийл Мелвин от основания в Лондон мозъчен концерн RUSI. " Позицията на Украйна в никакъв случай не е била, че може да отбрани всичко това. Това, което се опитваха да създадат, е да забавят съветското нахлуване и да нанесат оптимални вреди, до момента в който се приготвят за контранастъпление ", изяснява той.
Реклама
Според западни военни анализатори Русия също е понесла огромни загуби, до момента в който украинските сили са държали двата града, което е принудило Москва да изпрати повече бойци и оръжия в региона и да изразходва артилерийски снаряди с извънредно бързи темпове. Украинските сили също по този начин са отклонили съветските запаси, като през последния месец реализираха дребни тактически триумфи към градовете Харков на изток и Херсон на юг, макар че Русия към момента държи територии в двете области, добавя The New York Times.

Въпреки че западните страни, водени от Съединени американски щати, изпратиха съвременни оръжия на стойност милиарди долари в помощ на Украйна, Киев изиска повече и по-бързи доставки. Взимайки се поради времето, належащо за образование на украинските войски за потреблението им, не е ясно дали повече оръжия ще дойдат в точния момент, с цел да се реализира забележителна смяна в отбраната на Донецка област от настъплението на Русия.
Свързани публикации " Руска рулетка " за бъдещето на Европа 30 юни 2022, 10:52 НАТО към този момент приема Русия за " директна опасност " 29 юни 2022, 12:26 Ердоган се оглежда за нови изтребители 27 юни 2022, 15:08 Проф. Тодор Тагарев: И генералите би трябвало да носят отговорност за положението на армията 19 юни 2022, 15:11 Механизираната пехота се завръща 18 юни 2022, 12:50 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР