Украинските власти казаха, че около 15 000 жители на Мариупол

...
Украинските власти казаха, че около 15 000 жители на Мариупол
Коментари Харесай

Украйна твърди, че 15 000 жители на Мариупол са били депортирани в Русия

Украинските управляващи споделиха, че към 15 000 поданици на Мариупол са били „ незаконно депортирани “ в Русия , откогато съветските въоръжени сили превзеха елементи от обсадения от тях пристанищен град на брега на Азовско море, съобщи Ройтерс. 

Цивилните, които са блокирани в южния украински град, чието население преди началото на войната беше към 400 000 души, се намират в обезверено състояние и нямат достъп до храна, питейна вода и отопление, предизвестява Киев. 

Местните управляващи настояват, че хиляди поданици на Мариупол са отведени принудително през границата в Русия , само че не предоставиха по-детайлна информация.
Руски осведомителни организации оповестиха, че през последните дни в Русия са пристигнали рейсове с няколкостотин души, които Москва дефинира като „ бежанци от Мариупол “.

„ Жители на мариуполския регион „ Ляв бряг “ са прехвърляни всеобщо в Русия. Общо към 15 000 поданици на града са били незаконно депортирани “, съобщи през днешния ден градският съвет на Мариупол.

Русия отхвърля обвиняванията, че нападна цивилни в Украйна , а президентът Владимир Путин дефинира дейностите на съветските войски като " специфичната военна интервенция ", която има за цел " денацификацията " на Украйна, напомня Ройтерс.

Украйна и Западът от своя страна споделят, че Путин е почнал непровокирана война.

Украинските управляващи не престават напъните си да се спогодят с Русия за отваряне на безвреден кулоар до Мариупол, съобщи на брифинг вицепремиерката Ирина Верешчук. 

Украйна и Русия си насочат взаимни обвинявания за неуспеха да бъде реализирано съглашение по този въпрос, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР