Украинските въздушни сили обявиха, че около 10 руски самолета са

...
Украинските въздушни сили обявиха, че около 10 руски самолета са
Коментари Харесай

Украйна обяви колко са руските загуби след експлозията в Крим

Украинските въздушни сили оповестиха, че към 10 съветски самолета са били унищожени при детонацията на полуостров Крим, която стана във вторник. При нея почина един човек, а най-малко 14 бяха ранени.

Говорителят на въздушните сили на Украйна Юрий Игнат заяви, че във въздушната база Саки в Новофедоровка, която бе взривена, руснаците са държали самолети Су-24, Су-30, Ил-76 и други

Русия твърди, че не е имало офанзива по базата – версията на Москва е, че серията детонации са породени от случай, а не от украински удар. От Киев нито удостоверяват, нито отхвърлят да имат нещо общо. Според анализатори гърмежите евентуално са породени от украинска офанзива с ракети с обхват 200-300 км. Става въпрос за ракети „ земя-земя “ ATACMS, за които Киев от дълго време моли Запада и с които ракетните системи HIMARS могат да стрелят с по-голям обсег.

Официално няма обществени данни дали Украйна разполага с тези по-мощни ракети, предоставени от Съединени американски щати, защото от Вашингтон са наясно, че оръжията могат да се употребяват от Киев за удари по съветска територия.
ТЕМА преди 5 часа 298 преди 6 часа 746 преди 19 часа 1210
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР