Украинските въоръжени сили твърдят, че са постигнали значителен напредък чрез

...
Украинските въоръжени сили твърдят, че са постигнали значителен напредък чрез
Коментари Харесай

Украйна претендира за печалби срещу руските позиции на източния бряг на Днепър

Украинските въоръжени сили настояват, че са постигнали забележителен прогрес посредством поредност от офанзиви на окупирания от Русия източен бряг на река Днепър.

Корпусът на морската пехота на страната съобщи в изказване, оповестено в обществените медии в петък, че е спечелил „ подсилване на няколко предмостия “ на Днепър, покрай основния южен град Херсон.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Финландия ще затвори граничните пунктове с Русия, с цел да възпира търсещите леговище Руски художник наказан на седем години затвор поради антивоенни ценови митинги Русия зарежда ракета с ядрено- способно да се плъзга транспортно средство в стартовия силоз завършек на списъка

Водният път е де факто фронтовата линия в южната част на Украйна. Въпреки това Русия призна за първи път тази седмица, че украинските сили са си върнали част от територията на противниковия бряг.

„ Силите за защита на Украйна организираха серия от сполучливи интервенции на левия бряг на река Днепър, по продължение на Херсонския фронт “, споделиха морските пехотинци и „ съумяха да се закрепят на няколко плацдарма “.

Руските и украинските сили са окопани от двете страни на река Днепър, откогато Москва се изтегли от западната част на Херсонска област предишния ноември.

Установеният от Русия чиновник, виновен за окупирания Херсон тази седмица, призна, че някои украински бойци са били „ блокирани “ в Кринки, малко село на източния бряг на Днепър, и са били изправени пред „ огнен пъкъл “ от съветска артилерия, ракети и дронове.


Също в петък украинските военновъздушни сили оповестиха, че са отблъснали още една нощ на офанзиви.

Той заяви, че е свалил девет от 10 съветски дрона през нощта над южните области Николаев и Одеса, а също и покрай Житомир в центъра и в региона на Хмелницки в западната част на страната.

Русия ускори своите удари по зърнената инфраструктура на Украйна, в това число основното пристанище в Одеса, от юли, когато Москва се отдръпна от Черноморската зърнена инициатива; военновременна договорка, която разреши на износа на Украйна да доближи до африканските страни, изправени пред опасността от апетит.

В изказване на военновъздушните сили се споделя, че съветските сили също са изстреляли няколко ракети C-300 по време на нощна офанзива в региона на Източен Донецк, покрай фронтовата линия.

 INTERACTIVE-WHO CONTROLS WHAT IN UKRAINE-1700054657

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР