Украинските въоръжени сили съобщиха, че са отбелязали известен напредък в

...
Украинските въоръжени сили съобщиха, че са отбелязали известен напредък в
Коментари Харесай

Контраофанзивата продължава. Украйна съобщи, че напредва на юг и задържа позиции на изток

Украинските въоръжени сили оповестиха, че са отбелязали прочут прогрес в настъплението си на юг, като част от изтощителната контраатака за връщане на окупираните от Русия територии, заяви Ройтерс.

Силите на Киев се опълчват и на съветските опити да извърнат триумфите на източния фронт, реализирани след началото на контранастъплението през юни. Министерството на защитата в Москва от своя страна заяви за известни триумфи на своите войски на източния фронт. Информацията за бойното поле не може да бъде доказана.

Южната група сили на Украйна означи прогрес, до момента в който Киев продължава да се стреми да доближи Азовско море, с цел да раздели окупираната от Русия територия на юг и на изток.

" Постигнахме непълен триумф западно от Роботине ", сподели пред националната телевизия представителят на южната група Олександър Щупун, който означи, че украинските войски " не престават да укрепват позициите, които държат " и в някои региони са напреднали от 100 до 600 метра .

Придвижването на юг е по-бавно от бързите завоевания преди година в североизточната част на страната, само че украинските войски са завладяли редица села и публични лица настояват, че се готвят за нови настъпления към Роботине и други селища.

Украинският общоприет щаб заяви, че неговите сили са отблъснали съветски набези край Роботине и Вербове , а съветската войска не е съумяла в опитите да превземе още веднъж територии край Андреевка , основно село в Източна Украйна, което силите на Киев си върнаха предишния месец.

Кампанията в Източна Украйна се концентрира върху завладяването на селища за да се върне контролът над разрушения град Бахмут , високомерен от съветските сили през май след месеци тежки сражения.

Украинският президент Володимир Зеленски , който към този момент отхвърли рецензиите, че контраофанзивата се забавя поради стратегически неточности, сподели пред италианската телевизия SkyTg24 на 4 октомври, че Русия е по-слаба, в сравнение с при започване на нашествието през февруари 2022 година и се пробва да замрази спора.

„ Има отмалялост, само че ние ще създадем всичко, с цел да победим врага, и нашето контранастъпление продължава, даже и постепенно, с цел да отблъснем врага “, добави той.

Зеленски сподели също, че страната му прави всичко по силите си, с цел да получи от Запада нови системи за противовъздушна защита преди зимата, с цел да може да се оправи с възможна нова акция от масиран съветски артилерийски обстрел. " Очакваме някои решения от нашите сътрудници ", добави президентът.

" Към края на годината, съгласно нашето разузнаване, ще има повече нуклеарни закани, само че това ще е проявяване на слабостта на Путин ", сподели още Зеленски.

Междувременно американският президент Джо Байдън заяви, че скоро ще произнесе огромна тирада за военната помощ за Украйна, в която ще покаже, че е извънредно значимо тя да продължи. Той изрази опасения, че помощта от Съединени американски щати може да бъде наранена от - за първи път Камарата на представителите остана без ръководител. Байдън обаче вижда път за даване на помощ, даже в случай че поддръжката за Киев се разколебае колебае измежду някои законодатели, изключително републиканците.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР