Украинските въоръжени сили съобщават, че са свалили 23 от 31

...
Украинските въоръжени сили съобщават, че са свалили 23 от 31
Коментари Харесай

Украйна свалила 23 от 31 дрона

Украинските въоръжени сили оповестяват, че са свалили 23 от 31 дрона, които са атакували тази нощ. Всички дронове са били вид " Шахед " - 136/131, ирански дронове, които съветската войска интензивно употребява като най-ефективни за превъзмогване на ПВО-отбрана .

" В отблъскването на въздушното нахлуване са взели участие подразделения на зенитно-ракетните войски, мобилни огневи групи на Военновъздушни сили и Водоснабдителна система на Украйна, средства за радиоелектронна битка. В резултат на бойната работа в региона на Одеса и Харков бяха унищожени 23 безпилотници, се споделя в отчета на военните.

Основният удар падна върху районите на Харков и.

В Одеса представителят на групировката " Юг " на украинските сили Наталия Хуменюк заяви за три талази на офанзиви на дроновете, вследствие на които са потърпевши четирима души.

От Харков оповестиха за починали осем души. Там офанзива на дрон провокира огромен пожар, в резултат на удар, попаднал в бензиностанция.

Русия не е коментирала тазнощната си офанзива.
 Украйна удържа, само че
Украйна удържа, само че " доста мъчно " съветските сили край Авдеевка

Руските войски нападат града от всички направления

Въоръжените сили на Украйна в отчета си от тази заран оповестяват за конфликти по всички линии на защита. Боевете не престават в Белогоровка, Луганска област, както и край Терни и Ямполовка в Донецка. По оста Бахмут са отблъснати атаките край Богдановка и Клещеевка.

Руската войска прави опит да обкръжи групата на украинските бранители от " Таврия " край Авдеевка . Общо 21 офанзиви са отблъснати там единствено за последното денонощие.

От една седмица украинската войска е сбита за това какво се случва в Запорожка област - в днешната сводка се показва, че в последните 24 часа две противников офанзиви са отблъснати северно от Приютне , както и няколко офанзиви западно от Новопокровка, Върбове и в покрайнините на Работине.
 След Залужни Зеленски направи промени и в Генералния щаб
След Залужни Зеленски направи промени и в Генералния щаб

Продължават рокадите в армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР