Украинските въоръжени сили са напреднали до 20 километра отвъд река

...
Украинските въоръжени сили са напреднали до 20 километра отвъд река
Коментари Харесай

Великобритания: Украински сили приближават границите на Луганска област

Украинските въоръжени сили са напреднали до 20 километра оттатък река Оскол, в Харковска област, в зона, защитавана от съветските сили, по направление към град Сватово в Луганска област, съобщи Ройтерс, базирайки се на английското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7360
" В политически проект е доста евентуално съветските водачи да са разтревожени, че украински подразделения към този момент наближават границите на Луганска област, която Русия предишния петък съобщи, че публично е анексирала ", споделя английското министерство на защитата в своя информативен бюлетин.

В осведомителния бюлетин също по този начин се прибавя, че е доста евентуално Украйна в този момент да нанесе удари по пътя сред Сватово и Кременная в Луганска област и украинските сили също по този начин да продължат да напредват на южния фронт.

Русия на два пъти нощес е нанесла удари по град Белая Церков (Била Церква, на украински - бел. ред.), евентуално с ирански дронове " Шахид ", преименувани от Русия на " Геран ", заяви Би Би Си.

За втория удар, както и за първия нощес, заяви началникът на администрацията на Киевска област Олексий Кулеба.

Кулеба твърди, че ударите са били нанесени по инфраструктурни обекти. Проруски канали в " Телеграм " настояват, че те са поразили военни подразделения. Би Би Си отбелязва, че не може да ревизира изказванията на воюващите страни. Градът, по който са били нанесени ударите с дронове, се намира на към 70 километра южно от Киев и на 190 километра от границата с Беларус.

Франс прес оповестява, като се базира на Олексий Кулеба, че освен това нахлуване е бил ранен един човек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР