Украинските въоръжени сили продължават да щурмуват Кременна. А загубата на

...
Украинските въоръжени сили продължават да щурмуват Кременна. А загубата на
Коментари Харесай

Военният експерт Олег Жданов: Падне ли Кременна, за руснаците става страшно - Свят

Украинските въоръжени сили не престават да щурмуват Кременна. А загубата на това населено място за руснаците би означавало срив на фронта в Луганска област, счита военният специалист Олег Жданов.

" Щурмуваме Кременна и имаме триумфи. А за съветската войска загубата на Кремена е опасност за срив на целия фронт в Луганска област. Това е опция за нашите войски да обкръжат съветските елементи край Соледар. От Кременна можем да отидем на изток, до Старобелск - а това е пряк път към Луганск ", каза специалистът в изявление за " Обозреватель ".

В същото време той означи, че ако ВСУ освободят Кременна от съветските окупатори, те ще се насочат към Северодонецк и Лисичанск.

" Тогава направлението Бахмут също се оказва в полукръг. Ако превземем Кременна и продължим към Северодонецк, ще има заплаха от обграждане на съветските войски. Между другото, в региона на Кременна съветските окупационни войски са хвърлили в пердах най-хубавото, с което разполагат - парашутни елементи. Те се пробват да употребяват тактиката на контраофанзивата. Тоест, ние нападаме и те нападат ", заключи Жданов.

В последния разбор за обстановката на фронта на американския Институт за проучване на войната също се споделя, че ВСУ напредват към Кременна в Луганска област.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР