Украинските въоръжени сили използват хибридни системи за противовъздушна отбрана FrankenSAM,

...
Украинските въоръжени сили използват хибридни системи за противовъздушна отбрана FrankenSAM,
Коментари Харесай

Експериментално оръжие в Украйна разкри огромен пропуск на САЩ

Украинските въоръжени сили употребяват хибридни системи за противовъздушна защита FrankenSAM, които комбинират американско и руско съоръжение, написа Business Insider. Използването им разкри големи пропуски в арсеналите на НАТО и съответно на Съединени американски щати. Видеото е архивно.

Оръжието, чието име съчетава чудовището на Франкенщайн на Мери Шели с западния акроним за ракети земя-въздух, се създава взаимно от Съединените щати и Украйна посредством съчетание на разнообразни установки за противовъздушна защита. Получената система е способна да смъква ракети, дронове и самолети, предава " Фокус “.

FrankenSAM съчетават американски оръжия с съоръжение от руската епоха и реализираха първия си триумф през януари, сваляйки съветски дрон, съгласно украински формален представител.

Някои от тези хибридни системи употребяват американски ракети AIM-9M Sidewinder, нормално изстрелвани от самолети, само че преустроени за наземно изстрелване.



Самият факт, че тази тактика е проработила, демонстрира, че страните от НАТО, в това число Съединени американски щати нямат задоволително ефикасни наземни системи за противовъздушна защита, показва Марк Канчан, пенсиониран полковник от морската пехота на Съединени американски щати и старши консултант в Центъра за стратегически проучвания.

Системите за противовъздушна защита FrankenSAM запълват сериозна празнота за Украйна, защото нейните съдружници нямат задоволително Противовъздушна отбрана установки за украинските потребности, добавя Канчан.

По думите му, Украйна обезверено се нуждае от наземни системи за противовъздушна защита, защото Русия прави огромни офанзиви с дронове и ракети против украинските градове.

Войната също сподели по какъв начин самата НАТО се нуждае от такива оръжия, в случай че желае да бъде готова за бъдещи спорове.

Острият дефицит е зародил, тъй като страните членки стопират да влагат в производството на оръжия след Студената война, показва Канчан.

Той дава образец с противовъздушната ракетна система NASAMS като " отлична система против крилати ракети и дронове “.

" Проблемът е, че просто нямаме толкоз доста “, прибавя Канчан.



Съединените щати дадоха обещание на Украйна 12 комплекса NASAMS, само че към декември е известно, че са доставени единствено два. В същото време Пентагонът разгласи, че новите ракети за тези системи ще бъдат доставени сега, в който бъдат създадени, което демонстрира какъв брой малко от тях Съединени американски щати имат на склад.

Търсенето на тези системи обаче пораства бързо на Запад, което в допълнение забавя доставката им поради незадоволителния индустриален потенциал.

На този стадий Съединени американски щати и Украйна създават няколко типа системи за противовъздушна защита FrankenSAM, пробвайки се да запълнят тази празнота.

Тя се е появила след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, в който интервал Съединени американски щати не виждат съперник с задоволителна военновъздушна мощност, с цел да си коства огромното произвеждане и поддръжка на Противовъздушна отбрана системи.

" Ето за какво беше толкоз мъчно да се обезпечат на Украйна качества за противовъздушна защита, тъй като Съединени американски щати и НАТО са унищожили множеството от тях “, изяснява Канчан.



Дори със съществуващата си отбрана Украйна съумя да отблъсне редица съветски офанзиви и принуди съветските самолети да стоят надалеч от фронтовите линии, отбелязва още той.

Това демонстрира на Съединени американски щати какво е належащо, с цел да се опълчват на Русия или която и да е друга страна с мощни военновъздушни сили, показва Канчан.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР