Украинските тайни служби са се опитали да убият руския президент

...
Украинските тайни служби са се опитали да убият руския президент
Коментари Харесай

Имало е опит за убийство на военнопрестъпника Путин с дрон камикадзе

Украинските секрети служби са се пробвали да убият съветския президент Владимир Путин с дрон камикадзе в неделя, оповестява немският Bild. Те пишат, че макар че опитът е несполучлив, съветските управляващи го пазят в загадка. Дронът UJ-22 изхвърчал от Украйна в неделя следобяд и, както оповестяват Bild, това е най-модерният украински дрон със междинен обхват до 800 километра. Твърди се, че задачата е била новопостроеният промишлен парк край Москва, който се намира на 500 километра от Украйна.
 
 Диктаторът Путин Диктаторът Путин Източник: Getty Images
Украинският деятел Юрий Романенко, за който се твърди, че има тесни връзки с разследващите служби на Киев, напис в Twitter, че " предходната седмица разследващите служби са получили информация за пътуването на Путин до индустриалния парк Руднево. Успели са да получат карта на маршрута му през целия парк (...) Нашите надлежно са изстреляли дрон, който е прелетял през цялата Противовъздушна отбрана на Руската федерация и се разрушил близо до индустриалния парк ", написа Романенко.
 

Путин, мы все ближе

Все видели новость о дроне который долетел до Москвы, само че не взорвался? Так-вот, дрон этот летел не просто так. На прошлой неделе наши разведчики получили информацию о поездке путина в индустриальный парк в Руднево. Удалось дори заполучить карту поездки по… pic.twitter.com/F2u8kClhPO
— Yuriy Romanenko (@shan_yan) April 24, 2023

 
Няколко съветски медии оповестиха за злополука на UJ-22 покрай село Вороского, източно от Москва. Мястото на случая е на към 20 километра източно от промишлен парк Руднево. От фрагментите се вижда, че на дрона е имало 30 избухливи блока C4 по 570 гр., или общо тегло 17 кг. Експлозивните заряди M112 се употребяват от американската войска и канадските въоръжени сили.
 
Не е ясно обаче дали съветският държавен глава е желал да посети индустриалния парк в неделя или чак в понеделник. От съображения за сигурност визитите на Путин от време на време се организират ден преди да бъдат оповестени.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР