Украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили повече от 20

...
Украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили повече от 20
Коментари Харесай

Украйна свали повече от 20 руски дрона при атака срещу столицата

Украинските сили за противовъздушна защита са свалили повече от 20 дрона, ориентирани към Киев през нощта, оповестиха управляващите на града.

" Безпилотните самолети навлязоха в столицата на групи и от разнообразни направления ", написа в Telegram Сергий Попко, началник на Киевската градска военна администрация, заяви " Укринформ ".

" Силите за противовъздушна защита съумяха да унищожат повече от две дузини противников БЛА (безпилотни летателни апарати) ", сподели той и добави, че точният брой ще бъде разгласен от военновъздушните сили на Украйна.

Властите приканиха хората да останат в убежища, защото системата за противовъздушна защита е изсипала " дъжд от парчета " върху столицата.

В централната част на Подолски регион лекарите са се погрижили за човек, измъчен от " остра стресова офанзива ", откакто парчета са паднали навън, заяви в Telegram кметът Виталий Кличко.

Отломки са паднали и в регионите Святошински и Шевченковски, като са развалили апартамент в многоетажна постройка, съгласно Попко.

По-голямата част от отломките са паднали на открита, незастроена територия, макар че са развалени няколко автомобила, тролейбусни електропроводи и пътища.

Отломките са провокирали и пожар в известния градски парк " Совки ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР