Украинските сили в Донбас изчерпват боеприпасите си и сега отстъпват

...
Украинските сили в Донбас изчерпват боеприпасите си и сега отстъпват
Коментари Харесай

САЩ: Украинските войски отстъпват

Украинските сили в Донбас изчерпват боеприпасите си и в този момент отстъпват към втората и третата линия на защита.

 

Това съобщи представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от организация УНИАН.

 

Това прикани Конгреса незабавно да одобри помощта в размер на 60 милиарда $, тъй като украинците имат потребност от поддръжка.

 

В изявление за ABC News Кърби показа, че президентската администрация води разговор с ръководителя на долната камара на Конгреса Майк Джонсън и неговите сътрудници, с цел да се форсира утвърждението на помощта за Украйна.

 

„ В Донбас им свършват боеприпасите. Прехвърлянето на оръжие на Киев не заплашва националната сигурност на Съединените щати. Украинските сили изчерпват боеприпасите си в Донбас и в този момент се отдръпват към втората и третата линия на защитата, до момента в който руснаците не престават да се пробват да настъпят на запад “, съобщи Кърби.


С наближаването на президентските избори в Съединени американски щати битката сред демократи и републиканци се изостря. Демократът Джо Байдън интензивно поддържа отпущането на милиарди помощ за Украйна, до момента в който съперникът му републиканец Доналд Тръмп и неговите съратници са срещу.

 

Вчера президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на съдружниците на Украйна, които предоставиха или одобриха пакети за поддръжка през миналата седмица - по-специално на Съединените американски щати.

 

" Сега и точно нашата, украинска защита в тази война взема решение дали Путин ще успее да разшири зоната на руините в Европа и света. Спирането му в този момент е най-полезното за всички ", акцентира Зеленски.

 

В същото време той е отчаян от някои съюзнически страни, тъй като не са обезпечили задоволително поддръжка на Украйна.

 

Руският президент Владимир Путин, който завоюва нов мандат през вчерашния ден, сподели, че в бъдеще не е изключено да се стигне до пълномащабен спор сред Русия и НАТО, само че следователно светът ще бъде на крачка от Трета международна война, от която никой не е заинтригуван.

 

Русия знае за наличието на военнослужещи от страните от НАТО в Украйна, сподели на конференцията Владимир Путин и добави, че те всеобщо умират там, оповестява ТАСС.

 

" Въоръжени военнослужещи на страни от НАТО участват там, ние знаем. Чуваме и френска тирада там, и британска тирада. В това няма нищо положително, на първо място за тях, тъй като те умират там, и то всеобщо ", сподели Путин.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР