Украинските сили ще трябва да се изтеглят от град Северодонецк,

...
Украинските сили ще трябва да се изтеглят от град Северодонецк,
Коментари Харесай

Киев призна: Изтегляме се от Северодонецк, вече има заповед за това

Украинските сили ще " би трябвало да се изтеглят " от град Северодонецк, огромна част от който се намира под контрола на съветските сили, съобщи през днешния ден украинският регионален шеф на Луганска област Сергий Гайдай, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В Северодонецк се водиха едни от най-тежките сражения от началото на съветското навлизане в Украйна. В града в продължение на месец има улични боеве, като настъплението на съветските сили върви постепенно и трудно.

" Украинските сили ще би трябвало да се изтеглят от Северодонецк. Получена е заповед за това ", заяви Гайдай в Телеграм, съобщи Франс прес.

Украинският регионален шеф обаче не сподели дали украинските сили ще бъдат изтеглени неотложно и какъв ще бъде графикът на изтеглянето.

Битката за Северодонецк е основна за Русия, защото успеха в нея ще даде опция на съветските сили да открият надзор и върху последните територии в Луганска област, които към този момент са под контрола на Украйна, отбелязва Ройтерс. Ако Северодонецк падне, единственият град в региона, който ще остане в украински ръце, ще е Лисичанск.

По-рано през днешния ден Сергий Гайдай заяви, че украинските сили са отблъснали съветска офанзива против южните околности на Лисичанск.

Въпреки сполучливото отбиване на съветската офанзива обаче бе изгубен контрола върху основното село Миколаивка, което се намира наоколо до значима автомагистрала, която води до Лисичанск, заяви Гайдай в Телеграм.

Русия стяга хватката и към Лисичанск, прецизира Българска национална телевизия.

По информация на представители на Луганската република украинските сили са изгубили надзор над още няколко села в региона. Нито един град в Донецка област към този момент не е безвредно място, сподели Гайдай.

Врагът е съсредоточил своите старания върху установяването на надзор върху пътя сред Бахмут и Лисичанск, означи той. Сега задачата на украинските сили е да бъде спряно съветското нахлуване към Краматорск и близкия град Славянск.

Украйна ще получи следващите 450 милиона $ от Съединени американски щати под формата на военна помощ и по-конкретно 4 реактивни системи за залпов огън HIMARS.

От началото на войната през февруари Киев е получил от Вашингтон муниции и оръжие на обща стойност над 6 милиардa и 100 милиона $.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР