Украинските сили са започнали контраофанзива срещу южния град Херсон –

...
Украинските сили са започнали контраофанзива срещу южния град Херсон –
Коментари Харесай

Пентагонът: Херсон вече не е под руски контрол |

Украинските сили са почнали контраатака против южния град Херсон – единственият огромен градски център, превзет изцяло от силите на Москва. Контролът върху града към този момент е оспорван, заяви през днешния ден почитан представител на Пентагона, съобщи Франс прес.

„ Украинците се пробват да си върнат Херсон “, съобщи пред публицисти този чиновник, поискал анонимност.

„ Не можем да кажем с акуратност кой управлява Херсон, само че е реалност, че градът към този момент не е толкоз твърдо под съветски надзор, както преди “, уточни представителят на Пентагона.

Маркиан Лубкивски, консултант на министъра на защитата на Украйна, сподели пред " Файненшъл таймс ", че украинските сили са завоювали позиции в Херсон и че съветските окупационни сили към този момент не управляват изцяло южния град.

В Харков, вторият по величина град в Украйна, украинските сили са предотвратили в допълнение напредване на съветски сили, сподели още служителят от американското министерство на защитата.

Междувременно въоръжените сили на Украйна оповестиха, че съветските войски са нанесли " ракетен удар " по Виница в Западна Украйна, като това е станало скоро, откакто съветското министерство на защитата разгласи, че военните й дейности в този момент ще бъдат ориентирани най-вече към източния район на Донбас.

" Руските окупатори нанесоха ракетен удар по територията на командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна във Виница “, оповестиха военновъздушните сили на Украйна на страницата си във " Facebook " в петък следобяд. Някои от шестте ракети са свалени от противовъздушна защита, до момента в който останалите са поразили " няколко структури, причинявайки доста заличаване на инфраструктурата ".

Атаката се случи малко, откакто съветското министерство на защитата разгласи в петък, че в началото не е имало проекти за завладяване на огромни елементи от Украйна, в това число огромни градове като столицата Киев.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати сподели, че съветските сили наподобява към този момент дават приоритет на сраженията в региона на Донбас в Източна Украйна и към този момент не организират сухопътна атака към Киев, само че е прекомерно рано да се каже дали техните " стратегически " цели във войната са се трансформирали, съобщи Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР