Украинските сили са си осигурили ключова позиция на източния бряг

...
Украинските сили са си осигурили ключова позиция на източния бряг
Коментари Харесай

Украйна претендира за ключов южен плацдарм, апелира за повече военна помощ

Украинските сили са си обезпечили основна позиция на източния бряг на река Днепър, сподели почитан чиновник.

Твърдението за инерция в контранастъплението на украинската войска, направено от началника на щаба на президента Володимир Зеленски в Съединените щати във вторник, пристигна, когато Киев притиска Запада да усили доставките на оръжия.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Руско-украинска война: Списък с основни събития, ден 630 Русия е „ разтревожена " от отчетите за ролята на Украйна в офанзивата на Северен поток Русия етикетира отчетите по отношение на придвижването на войски в Украйна „ провокация “ Боят се разгаря по фронтовата линия на Украйна, до момента в който Русия минава в нахлуване завършек на списъка

„ Въпреки всичко, отбранителните сили на Украйна се укрепиха на левия (източен) бряг на Днепър “, сподели Андрий Йермак пред мозъчния концерн Hudson Institute в Съединени американски щати, както е оповестено на уеб страницата на Зеленски.

Изявлението беше първото публично удостоверение за установяването на плацдарм на Украйна на източния бряг на Днепър в региона на Херсон. Това отваря евентуален път към Крим. Полуостровът, който беше анексиран от Русия през 2014 година, беше в центъра на украинските офанзиви през последните седмици.

„ Стъпка по стъпка те демилитаризират Крим. Изминали сме 70% от дистанцията. И нашето контранастъпление се развива “, сподели Ермак пред Hudson Institute.

Руските сили превзеха южната област Херсон в Украйна в първите дни на нашествието през февруари 2022 година В края на предходната година обаче те се отдръпнаха от районната столица, наричана още Херсон, и напуснаха западния бряг на Днепър.

Оттогава бяха подхванати офанзиви против Херсон и други градове от източния бряг, изисквайки отговор от Украйна.

Украински боен представител този месец сподели, че Украйна е постигнала „ не неприятни резултати “ в натискането на съветските войски да се реалокират. Неофициалните доклади означават украински прогрес.

В извънредно необикновен случай в понеделник две съветски държавни осведомителни организации разгласиха сигнали, че Москва реалокира войски към „ по-благоприятни позиции “ източно от Днепър в Украйна, единствено с цел да отдръпват информацията минути по-късно.

В предишното Русия от време на време е употребила сходна фраза за пренасяне на войски на по-изгодни позиции, с цел да опише отстъпления.

Подкопаване на Москва

Съобщението за южната опора на Украйна пристигна, когато Зеленски също уточни тежките съветски загуби в разрушения източен град Авдиевка, което съгласно него подкопава по-широките военни цели на Москва.

Силите на Москва се концентрираха върху Източна Украйна, откакто не съумяха да напреднат към Киев в първите дни на нашествието през февруари 2022 година Те са се прицелили в Авдиевка от средата на октомври и чиновници от града, чието население преди войната е било 32 000 души, споделят, че нито една постройка не е останала непокътната.

Зеленски, в послание във вторник вечерта, сподели, че съветските офанзиви в източния регион на Донецк, в това число Авдиевка, са били „ доста интензивни “, само че Русия бързо губи жива мощ и съоръжение.

„ Имаме потребност от оръжия “

Йермак, в обръщението си към института Хъдсън, сподели, че тактиката на Русия против Украйна е „ да надживее и надмине единството на демокрациите “ и прикани съдружниците да дават повече военна помощ за подсилване на защитата на Украйна.

„ Имаме потребност от оръжия тъкмо в този момент. Русия към момента има предимство във въздуха “, сподели той на събранието. „ Той към момента е кадърен да създава ракети заради заобикаляне на глобите. Да не приказваме за иранските дронове и севернокорейските артилерийски снаряди. “

Съединени американски щати са изпратили повече от 46 милиарда $ военна помощ на Украйна след нахлуването на Русия. След експлоадирането на войната сред Израел и Хамас на 7 октомври обаче, консервативните американски законодатели показаха песимизъм по отношение на по-нататъшното подкрепяне на Украйна и се застъпиха за пренасочване на средства към Израел.

Германия, различен основен съдружник на Украйна, неотдавна разгласи проекти да удвои военната си помощ за Украйна до 8,6 милиарда $ през идната година.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР