Украинските сили са постигнали значителен напредък в южната част на

...
Украинските сили са постигнали значителен напредък в южната част на
Коментари Харесай

Белият дом: Значителен напредък е постигнала украинската армия през последните дни

Украинските сили са постигнали забележителен прогрес в южната част на страната през последните дни, съобщи Белият дом, представен от Франс прес и Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби разяснява наскоро отправените рецензии към украинската контраатака от неназовани публични лица в американски медии:

„ Критикуването на сътрудник и другар, който се пробва да реализира прогрес при кървави, ужасни, жестоки условия, в действителност не е потребно. Нашият приоритет е да подсигуряваме, че те са подготвени да продължат този прогрес, че разполагат с нужните принадлежности и техника, че имат нужното образование “, съобщи Кърби.

 Снимка: БГНЕС/EPA/NIKOLETTA STOYANOVA

Кърби акцентира, че никой справедлив наблюдаващ на украинската контраатака не може да каже, че не са постигнали прогрес, даже в случай че не се взимат впредвид последните дни.

„ В някои области тя е мудна, само че те се борят самоуверено всеки ден “, добави някогашният адмирал, като даде обещание, че ще внимава да не разяснява украинската тактика „ от дивана (си) “.

Съединени американски щати са главният доставчик на военна техника за Украйна, напомня Агенция Франс Прес. През последния месец американските медии цитират военни чиновници, поискали анонимност, които подлагат на критика тактиката на Украйна, в това число с аргумента, че украинските сили не са задоволително съсредоточени.

Кърби също по този начин съобщи, че известията за постъпването на бойно дежурство на съветските междуконтинентални балистични ракети „ Сармат “, които могат да носят нуклеарни оръжия, той не може да удостовери.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР