Украинските сили са отблъснали многобройни руски атаки в Бахмут през

...
Украинските сили са отблъснали многобройни руски атаки в Бахмут през
Коментари Харесай

Киев казва, че удържа Бахмут, въпреки твърдения на Москва за почти пълно обкръжение

Украинските сили са отблъснали многочислени съветски офанзиви в Бахмут през последните 24 часа, заяви Киев в събота.

Новината идва ден откакто в петък съветската наемническа група " Вагнер " сподели, че източният град, където се водят интензивни боеве от месеци, е съвсем изцяло обграден.

По информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна през последното денонощие украинските военни са отблъснали повече от 150 офанзиви на съветските войски в Бахмут, Лиман, Авдиевка и Шахтьорск.

" Противникът непрестанно се пробва да обкръжи Бахмут ", написа Генералният щаб, като добави, че голям брой офанзиви, целящи обкръжаването на града, са били отблъснати от украинските бойци в прилежащите региони Васюковка, Дубово-Василовка и Иванивско.

" Всички елементи, участващи в защитата на Бахмут, ясно извършват дилемите си. Нашите бойци непрекъснато работят в извънредно тежки условия и вършат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че броят на вражеските сили понижава всеки ден ", написа във Facebook военачалник Виктор Хоренко , пълководец на Силите за специфични интервенции.

През последните дни украински публични лица допуснаха, че може да се наложи войските им да се изтеглят напълно от Бахмут, откакто отбраната на града стартира да коства прекалено много на Украйна, и да се нареждат на запад и северозапад, където се твърди, че украинците имат доста по-силни отбранителни позиции.

В петък Евгений Пригожин , обвързван с Кремъл предприемач и началник на известната съветска наемническа формация " Вагнер ", сподели във видеоклип, че Бахмут - който Москва безрезултатно се пробва да превземе през последните седем месеца - е съвсем обграден, като е останал отворен единствено един финален път за бягство.

Британското министерство на защитата заяви в ежедневния си разследващ бюлетин, че украинската защита на Бахмут е " подложена на все по-сериозен напън, като в града и към него се водят интензивни боеве ".

В отчета си английското разузнаване показва, че постоянните съветски сили и наемниците на " Вагнер " са напреднали още повече в северните околности на града, който в този момент е уязвим от три страни.

" Украйна укрепва региона с елитни елементи, а през последните 36 часа бяха разрушени два основни моста в Бахмут, в това число жизненоважен мост, свързващ града с последния главен маршрут за доставяне от Бахмут към град Часив Яр ", се споделя в отчета.

Западни специалисти слагат под въпрос съветския блян към Бахмут, като настояват, че той има по-малко стратегическа и повече алегорична стойност за
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР