Украинските сили продължиха контранастъпателните операции в Източна и Южна Украйна

...
Украинските сили продължиха контранастъпателните операции в Източна и Южна Украйна
Коментари Харесай

ISW: Руските липси на фронта - запълнени с по-евтини дронове и мобилизирани жени

Украинските сили продължиха контранастъпателните интервенции в Източна и Южна Украйна на 24 октомври и настъпиха южно от Бахмут и в западната Запорожка област . Геолокирани фрагменти, оповестени на 23 октомври, демонстрират, че украинските сили са напреднали източно от Андреевка (10 км югозападно от Бахмут), а фрагменти от идващия ден демонстрират, че украинските сили са напреднали нищожно на запад от Роботине.

Украинският общоприет щаб също по този начин заяви на 24 октомври, че силите са траяли настъпателните дейности южно от Бахмут и са постигнали непълен триумф край Роботине.

Русия наподобява от ден на ден добавя потреблението на дронове Shahed-131/136 с по-евтини и по-леки разновидности на дронове локално произвеждане по време на удари по украинска инфраструктура. Руските медии спекулираха на 23 октомври, че съветските сили са употребявали нови дронове с огромен обхват на деяние " Италмас " и разновидности на " Италмас " за първи път в Украйна по време на офанзива с дронове против Киевска област.

Руски източници означават, че " Италмас " са по-леки от " Шахед " -ите и са по-трудни за разкриване и събаряне. Което значи, че могат да бъдат по-широко създадени и употребявани, само че доставят по-лек потребен товар, което лимитира тяхната полза в изолираност.

Руските сили евентуално ще употребяват и двата типа дронове.
 ISW: С вносни муниции Русия поддържа артилерийския огън в Украйна
ISW: С вносни муниции Русия поддържа артилерийския огън в Украйна

Това се показва в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна на Института за проучване на войната

Това се показва в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

ISW по-рано оцени, че Русия евентуално се пробва да разшири и диверсифицира своя боеприпас от дронове, ракети и управляеми бомби за удари против украинска сериозна инфраструктура преди есенно-зимния сезон.

Руските управляващи ускоряват напъните за готовност, ориентирани към мигрантските общности от Централна Азия в Русия. Министърът на вътрешните работи на Русия (МВД) Владимир Колоколцев се срещна с борда на МВД, с цел да разиска " миграционните проблеми " и " етническата престъпност " и загатна, че мигрантите правят закононарушения с по-висок % от родените съветски жители.

Колоколцев отбрани неотдавнашните мобилизационни акции на съветските правоприлагащи органи против мигрантските общности и твърди, че te ползват общоприети правни правила.

Руски вътрешен източник твърди, че Руският следствен комитет организира следствия против натурализирани мигранти с съветско поданство и възобновява прекъснати и анулирани наказателни каузи, с цел да активизира мигранти да се бият в Украйна.

Вътрешният източник също по този начин твърди, че Руският следствен комитет към този момент ще проверява мигранти за осъществяване на всяко закононарушение, даже нищожно, и ще разшири следствието на това лице, с цел да включи техните другари и семейство. Вътрешният източник твърди, че неуточнени участници, евентуално МВД или ръководителят на МВД Александър Бастрикин, са наредили на съветските държавни медии да усилят репортажите за етническа престъпност в Русия, което евентуално ще сътвори осведомителни условия за по-нататъшни мобилизационни набези на мигрантските общности.

Бастрикин непрестанно се застъпва за целенасочена готовност на мигранти с съветско поданство, в сходство с неотдавнашното разширение на напъните на съветските правоприлагащи органи за задържане и наложително вписване на мигранти с съветско поданство за военна работа.

Украинският президент Володимир  и краткотрайните зърнени коридори на Украйна по време на тирада на срещата на върха на Кримската платформа на 24 октомври. Зеленски съобщи, че Русия се е пробвала да сътвори илюзията, че съветското владичество в Черно море е непреодолимо, само че сподели, че тази заблуда избледнява, защото Черноморският флот на Русия (ЧФ) последователно " бяга " от Крим и от ден на ден се бори да работи в западното Черно море.
 Русия отново смъкна ракети над Крим
Русия отново смъкна ракети над Крим

Зачестяват ударите на Киев против полуострова

Зеленски съобщи, че съветските управляващи неотдавна оповестиха основаването на нова военноморска база за активите на BSF в окупираното Очамчире, Абхазия, надалеч от обсега на украинските ракети с огромен обхват и военноморските дронове. ISW по-рано заяви за въздействието на ударната акция на Украйна против активите на Крим и ЧФ и построяването на непрекъсната съветска военноморска база в Абхазия. Зеленски добави, че съветските сили към този момент нямат изцяло благонадежден логистичен маршрут сред Крим и континентална Русия. Зеленски означи, че Украйна е пуснала нови краткотрайни направления за експорт от пристанището на Дунав в Одеска област през Черно море и сухопътните " пътища на взаимност " през Европа.

Съобщава се, че свързаната с съветското Министерство на защитата (МО) частна военна компания (ЧВК) " Редут " . Разследване на съветския опозиционен вестник Vazhnye Istorii откри на 23 октомври, че батальонът " Борз " на Редут е почнал да популяризира набиране на дами за бойни функции като снайперисти и оператори на дронове.

Vazhnye Istorii означи, че по-голямата част от дамите, които сега служат в съветските въоръжени сили, работят в функции на бойна поддръжка, в това число най-вече като медици и готвачи, тъй че появяването на повече дами в бойни функции, които обичайно се извършват от мъже, заслужава внимание.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи през март 2023 година, че към 1100 дами служат в зоната на бойните дейности в Украйна и наподобява , че съветското МО е засилило напъните за набиране на дами през последните месеци.

Руските военни командири се пробват да се предпазят от непокорство измежду нискокачествените съветски войски посредством закани за принуждение и задържане. Vazhnye Istorii и самостоятелното проверяващо издание Conflict Intelligence Team оповестиха на 24 октомври, че съветски командири на полигони в Русия са взели ограничения да задържат  войници, които отхвърлят да извършват образователни задания или да отидат да се бият в Украйна.

Разследването изследва сателитни изображения, които съгласно известията демонстрират такива ями покрай площадките за тренировки на полигона Прудбой във Волгоградска област и полигона Тоцки в Оренбургска област.

Vazhnye Istorii заяви, че командирите ще хвърлят бойци в ямите и ще ги задържат там за продължителни интервали от време за непокорство или отвод да се бият в Украйна, изключително когато Русия активизира по-голям брой нискокачествени и неприятно дисциплинирани наказани новобранци.

Руското опозиционно издание ASTRA заяви на 24 октомври, че съветските командири са сложили минимум 173 бойци в противозаконни зони за задържане в Луганска и Донецка области за отвод да вземат участие в скъпи пехотни набези с дребна или никаква подготовка и без уместно съоръжение.

ASTRA описа историята на един боец, който отказал да взе участие в офанзивите против Макеевка, Луганска област и който съветски командири задържали в мазе в Зайцеве, Луганска област.

ASTRA заяви, че всички мъже, арестувани в Зайцево, скоро ще бъдат принудени да вземат участие в съветски интервенции край Авдиевка, Донецка област, като наказване.

Руските окупационни управляващи не престават да основават стратегии за принудително депортиране на украински деца в Русия. Окупационният началник на Херсонска област Владимир Салдо заяви, че 1400 деца от окупираната Херсонска област ще вземат участие в програмата на Руската федерална организация по въпросите на младежта (Росмолодеж) " Повече от пътешестване " преди края на 2023 година и твърди, че като част от тази стратегия децата ще посетете разнообразни места в Русия и участвайте в просветителни действия.
 Осем ранени при среднощни съветски офанзиви в Херсонска и Харковска област
Осем ранени при среднощни съветски офанзиви в Херсонска и Харковска област

Сред ранените е и 12-годишно дете

Руската православна черква (РПЦ) продължава да консолидира въздействието си в окупирана Украйна. Окупационният глава на Крим Сергей Аксьонов се срещна с митрополит Кирил (Леонид Покровски) Ставрополски и Невинномийски и ръководител на Синодалния отдел на РПЦ за съдействие с съветските въоръжени сили и правоприлагащи органи на 24 октомври.

Аксьонов твърди, че той и митрополит Кирил са разискали поддръжката за съветската войска и укрепването на съдействието сред окупационната администрация на Крим и РПЦ.

ISW по-рано е следила отчети, че представители на ROC събират информация за цивилни, с цел да я дават на съветските специфични служби, и от дълго време е оценила, че ROC е забъркана в гонене на религиозни общности в окупирана Украйна.

Видни съветски културни и политически фигури разшириха няколко отдавнашни линии на кремълската изразителност по време на срещата на " Общоруския идеологически конгрес на Световния съветски национален съвет на 23-24 октомври. Руският предприемач и член на борда на аутлет Царград Константин Малофеев съобщи, че събитието беше отдадено на " Свещената война ", която Русия е " принудена да води против Запада ".

Участниците във форума разискаха съветската идеология, концепцията за " съветския свят ", идеологиите на съветската външна политика и " идеологическите основи на демографската и фамилната политика ", като подчертаха изключително смисъла на военно-патриотичното образование на съветската юноша.

Форумът акцентира изключително идеологическите оправдания на Кремъл за войната на Русия в Украйна и разшири разказите, които показват Украйна и груповия Запад като противоположни на съветския суверенитет и национализъм.

Русия продължава напъните си да вкара утвърдената от Кремъл ревизионистка история в съветската учебна система . Руското издание RBC заяви на 23 октомври, че съветското министерство на образованието е изпратило до Конгреса на карачаевския народ (от Карачаево-Черкаската република) пренаписан параграф от учебник по история за 10-ти клас, който публично отстранява имената на съответни етнически малцинствени групи, които са претърпели наложително принуждение депортации при режима на Сталин, в това число карачаевци, калмики, чеченци, ингуши, балкарци и кримски татари, и просто декларира, че сталинските депортации са били осъществени " в изискванията на непосредственост до фронта и военните интервенции ", само че че " справедливостта последователно е възобновена в 1957-2014 година "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР