Украинските сили продължават да се опитват да прекъснат руските сухопътни

...
Украинските сили продължават да се опитват да прекъснат руските сухопътни
Коментари Харесай

ISW: Русия няма да може да се защити дори при ограничена украинска атака в Херсон -

Украинските сили не престават да се пробват да пресечен съветските сухопътни линии за доставка, като нанасят удари по моста при Каховка - единственият, който окупаторите към момента могат да употребяват.

Според новия отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW), съветските сили не могат да поддържат огромни механизирани интервенции без надеждни сухопътни линии в Херсонска област.

" Транспортирането на муниции, гориво и тежко съоръжение в задоволителни количества за настъпателни или даже широкомащабни отбранителни интервенции посредством понтонни преходи или по въздух е непрактично, в случай че не и невероятно. Ако украинските сили разрушат и трите моста и съумеят да попречат на руснаците да възстановят функционалността, на който и да е от тях за нескончаем интервал от време, съветските сили на западния бряг на Днепър евентуално ще изгубят способността си да се пазят даже от лимитирани украински контраатаки ", се споделя в отчета.

ISW изброява признаци на утежняване на снабдяването на съветската войска, свързани с спирането на съветските линии за наземни доставки:

Недостиг на гориво и муниции измежду съветските войски в западната част на Херсонска област;

Изоставени съветски транспортни средства;

Намаляване на интензивността и преустановяване на съветските наземни и артилерийски атаки;

Възможно е да се усилят случаите на грабежи от страна на руснаци;

Увеличаване на известията от съветски бойци за дефицит на доставки;

Увеличаване на броя на съветските военнопленници, пленени от украинските сили;

Липса на ново тежко съоръжение, доставено в западната част на Херсонска област.

По-рано английското разузнаване заяви, че съветските окупатори не могат да употребяват двата съществени пътни моста за доставяне на групировката на западния бряг на река Днепър в Херсонска област. В резултат на това всички доставки за съветските войски с бройка няколко хиляди души зависят от две понтонни прекосявания.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР