Украинските сили продължават да отблъскват руските атаки и през изминалата

...
Украинските сили продължават да отблъскват руските атаки и през изминалата
Коментари Харесай

Украйна си върна още територии от руските окупатори в близост до Бахмут

Украинските сили не престават да отблъскват съветските офанзиви и през миналата седмица са съумели да си върнат територии на източния фронт, заяви заместник-министър на защитата на страната Хана Маляр.

Според изказването, украинските войски са завладяли дребен регион покрай град Бахмут в източната част на страната в границите на седмица.

От юни месец насам Украйна е съумяла да си върне от съветските окупатори към 43 кв. км от територията си.

" Ситуацията не се е трансформирала доста на юг. Нашите бранители не престават да напредват към (окупираните градове) Бердянск и Мелитопол ", посочи Маляр.

Междувременно " Ройтерс " оповестява, че съветската войска настава към Купянск - град в Харковска област. Пред украинската национална телевизия зам.-министърът на защитата на Украйна съобщи, че обстановката там е " сложна ".

" Противникът не изоставя проектите си за напредване напред и приготвя спомагателни сили. Ние сме уверени в нашите бранители ", добави Маляр.

В четвъртък украинските военни оповестиха, че са си върнали назад и още една територия - село Урожайне. Въпреки това формален представител на Съединени американски щати съобщи, че не наподобява евентуално украинските сили да съумеят да доближат и да завладяват окупирания от Русия стратегически югоизточен град Мелитопол по време на актуалната си контраатака.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР