Украинските сили продължават да настъпват в окупираните от Русия територии.

...
Украинските сили продължават да настъпват в окупираните от Русия територии.
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е отвоювала над 600 населени места за месец


Украинските сили не престават да настъпват в окупираните от Русия територии. Вчера назначеният от Русия губернатор на Херсон прикани жителите да се изтеглят.

Украйна заяви, че през последния месец Украйна е отвоювала повече от 600 обитаеми места. в южната част на страната, уточни украинското министерство на реинтеграцията. Херсон е ситуиран против, който беше анексиран от през 2014 година и заради това е от изключително значимо стратегическо значение.

Проруският губернатор на Херсон прикани към евакуация

Вчера назначеният от Русия губернатор на Херсонска област прикани жителите да изоставен региона заради сраженията сред съветските окупатори и настъпващите украински сили.

Около 500 села са отвоювани и в североизточната част на. През септември войските на  навлязоха надълбоко в окупираните от Русия територии. Четиридесет и три обитаеми места бяха отвоювани в Донецка област, а седем - в Луганска. " Площта на освободените украински територии се е нараснала доста ", написа на уеб страницата на министерството.

В края на септември Русия анексира в прорез с интернационалното право четири области в Украйна - Херсон, Луганск, Донецк и Запорожие.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР