Украинските сили преднамерено се опитват да саботират посещението на (МААЕ)

...
Украинските сили преднамерено се опитват да саботират посещението на (МААЕ)
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна в опит за саботаж на мисията на МААЕ

Украинските сили предумишлено се пробват да саботират визитата на (МААЕ) в Запорожката атомна електроцентрала. Това настояват проруските управляващи на Енергодар.

Назначената от Русия военно-цивилна администрация на града заяви в " Телеграм ", че украинските войски за следващ път са разкрили огън с голямокалибрена артилерия в непосредствена непосредственост до атомната електроцентрала, като са нанесли две провали до постройката за предпазване на отработено нуклеарно гориво.

Посочва се, че обстрелът продължава.

По-рано генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси удостовери, че задачата на нуклеарния наблюдаващ на Организация на обединените нации ще се организира тази седмица.
 Москва ще подсигурява сигурността на задачата на МААЕ до Запорожката АЕЦ
Москва ще подсигурява сигурността на задачата на МААЕ до Запорожката АЕЦ

Г-7 приветства визитата на нуклеарния наблюдаващ на Организация на обединените нации в централата

Руските управляващи пък приканиха интернационалната общественост да окаже напън върху Украйна и да й попречи отсега нататък да нападна региона.

Според Киев съветската войска Запорожката АЕЦ , с цел да упрекна Украйна за това и да предизвика. Русия пък твърди, че Запорожката атомна електроцентрала е атакувана от въоръжените сили на Украйна.

По-рано през август генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и " отбягване на всяко друго разполагане на военни сили или военно съоръжение на тази територия ". Той също по този начин съобщи нуждата да се спрат всички военни дейности в региона на АЕЦ и да не се нападат оборудванията на централата и покрайнините.

На 18 август заместник-говорителят на съветското външно министерство Иван Нечаев дефинира като за демилитаризация на региона към атомната централа.
 Русия и Украйна се упрекват взаимно за обстрели на Запорожката АЕЦ
Русия и Украйна се упрекват взаимно за обстрели на Запорожката АЕЦ

Не са наранени сериозни обекти и агрегати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР