Украинските сили постепенно изтласкват руските военни от района около град

...
Украинските сили постепенно изтласкват руските военни от района около град
Коментари Харесай

Зеленски: Украинската армия си върна територии около Харков


Украинските сили последователно изтласкват съветските военни от региона към град Харков. В същото време Русия напредва в Донбас.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви за нови триумфи на въоръжените сили на страната в отблъскването на съветската войска. Украинските военни последователно изтласкват съветските сили от региона на Харков в североизточната част на страната, съобщи Зеленски.

По данни на украинския общоприет щаб от четири обитаеми места към Харков. Целта е да бъдат принудени да се върнат назад към съветската граница.

Зеленски похвали смелостта и жертвоготовността на украинците в битката против " в миналото втората по мощ войска в света ". Той въпреки всичко предизвести, че новините не са мотив за еуфория и не значат победа.

Харков е вторият по величина град в Украйна.

Русия напредва в Донбас

И до момента в който Украйна бележи триумфи в региона Харков,, ситуиран на към 150 километра на югоизток. Украинското южно командване заяви за " безмилостни " офанзиви на съветските сили против частни домове, селскостопански обекти и електропреносната мрежа. Руското министерство на защитата твърди, че силите на Руската федерация напредват към границата сред Донецк и Луганск.

Губернаторът на Луганск Серхий Хайгай заяви за 22 набези в района в границите на 24 часа. Заради съветските офанзиви там Украйна желае да спре преноса на газ за Европа през Луганск.

Беше обявено и за следващи съветски ракетни удари по в южната част на страната. Стратегията, която очевидно стои зад тях, е да се пресечен украинските линии за доставки и доставяне с оръжия.

Ударите по Одеса не престават от седмици.

Сраженията за " Азовстал " не престават

Продължават борбите и. Русия упорства украинските бойци, които към момента го пазят, да се предадат. Украйна държи да им бъде обезпечен кулоар за евакуация. " Защитниците на Мариупол остават там, те не престават съпротивата в региона на " Азовстал ", " сподели Зеленски. Той добави, че Киев продължава да употребява всички налични дипломатически средства, с цел да разреши спасяването на бойците.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР