Украинските сили поеха тактическата инициатива и постигнаха значителни тактически успехи

...
Украинските сили поеха тактическата инициатива и постигнаха значителни тактически успехи
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: ВСУ вече имат инициативата в Бахмут

Украинските сили поеха тактическата самодейност и реализираха обилни тактически триумфи в региона на Бахмут по време на контраофанзива на 18 май. Тези интервенции са продължение на локалните контраатаки, които украинските сили организират от няколко дни, и не отразяват началото на нова огромна интервенция. Това се споделя в отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW).

Говорителят на украинските Източни войски полковник Серхий Черевати съобщи, че през миналото денонощие украинските сили са напреднали до 1700 метра, а украинската 3-та обособена щурмова бригада съобщи, че контраатаките на бригадата са разширили украинския салиент в региона на Бахмут до 2000 метра широчина и 700 метра дълбочина.

Украински публични лица също показват, че украинските сили са поели самодейността на бойното поле в региона на Бахмут. Маляр съобщи, че съветските сили са разположили по-голямата част от запасите си в региона на Бахмут, доста евентуално в ущърб на други региони на фронтовата линия.

Руски военни блогъри също по този начин настояват, че съветските сили са се отдръпнали от позиции северно, само че че украинските сили към момента не са навлезли в селището. А основателят на ЧВК „ Вагнер " Евгений Пригожин разгласи публично, че съветските сили са отстъпили 570 м територия северно от Бахмут, което подхожда на изказването на украинския заместник-министър на защитата Хана Маляр, че украинските сили са напреднали с 500 м северно от Бахмут и с 1000 м южно от Бахмут. Ограниченият темперамент на настъпателните интервенции на " Вагнер " в Бахмут спрямо локализираните украински контраатаки също акцентира загубата на съветската самодейност в региона, разяснява военните специалисти.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР