Украинските пожарникари хвърлиха вчера почти 400 тона вода върху горския

...
Украинските пожарникари хвърлиха вчера почти 400 тона вода върху горския
Коментари Харесай

Радиоактивната Чернобилската гора е в пламъци десети ден

Украинските пожарникари хвърлиха през вчерашния ден съвсем 400 тона вода върху горския пожар в затворената зона към някогашната нуклеарна централа в Чернобил, само че към този момент десето денонощие не могат да спрат разпространяването на пламъците. Това заяви през днешния ден украинската държавна работа по изключителните обстановки, съобщи offnews.bg/.

Все още горят тревите и горската постелка в обособени огнища на територията на три лесничейства. В гасенето вземат участие 366 души с 88 единици техника, в това число 3 самолета Ан-32П и 3 хеликоптера, хвърлили през вчерашния ден 370 тона вода, се споделя в известието.

Пожарникарите не могат да се борят с огъня на всички места по земя, защото някои от секторите са с нараснал радиационен декор в пъти над нормите, още от повредата в Чернобил през 1986 година Експерти, представени от украинските медии, назовават бедствието в Чернобилската гора - “радиоактивен пожар ”, защото концентрацията на нездравословни субстанции във въздуха нараства 30 пъти и във въздуха се разпръсква радиоактивна пепел достигаща до половината Киевска област. Превишението на нормите е публично регистрирано в зоните на пожара.

Радиационната конюнктура в Киев и Киевска област по данни на избавителните служби е постоянна, експозиционната доза и наличието на радиоактивни субстанции във водата не надвишават допустимите стойности, настояват управляващите. 

Като основна причина за горските пожари се сочи умишленото опожаряване на тревите от локалните селяни. Много фермери “икономисват ” и възпламеняват поля, които са “почивали ” тази година, вместо да ги разорат с трактори, споделя РБК Украйна. Освен това локалните хора са уверени, че по този метод се усъвършенства почвата. 

Един от отговорните за пожара в Чернобил е арестуван - 27 годишен гражданин на село Раговка. Той е декларирал, че е запалил тревата за развлечение.

Пожарите са нанесли непоправими вреди на неповторимата фауна на Чернобилския радиационно-екологичен биосферен резерват, който се възвръща от десетилетия при цялостно неявяване на хора и човешка активност, след злополуката през 1986 година

Преди към 15 години 36 коня на Пржевалски са заселени в зоната на резервата, като опит, а преди 2 години, те са били към 110. Не е ясно, какво ще се случи с тази дива популация, откакто още в средата на предишния век, тези конe изчезват от естествената им среда на обитаване - Монголия.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Меди
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР