Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и

...
Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и
Коментари Харесай

ДНР: Корабът Царевна е превзет от украинските националисти. МВнР, МО и собственикът отричат

Украинските националисти са завзели два задгранични кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, оповестиха от Народната милиция на ДНР, представени от РИА Новости и ТАСС. Според известието става въпрос и за българския „ Царевна”.

От Ситуационния център към българското Министерство на външните работи и Министерството на защитата отхвърлиха появилата се информация. Оттам обясниха за NOVA, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре.

Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отхвърли пред NOVA появилата се информация, като посочи, че екипажът е добре, а на борда няма външни лица.

„ В морското пристанище Мариупол украинските националистически елементи превзеха два задгранични кораба - „ Царевна” и „ Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „ Азов” стрелят от палубите с миномети, гранатомети и стрелкови оръжия”, се споделя в изказването на ДНР.

„ Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение към момента не са известни. Народната милиция на ДНР дружно с съветските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да спасят живота на моряците, арестувани от украинските националисти”, гласи позицията на Народната милиция на Донецката национална република.

 00-Мар

Пропомняме, че в петък в намерено съвещание на Народното събрание, което се предаваше непосредствено по малкия екран, министър председателят Кирил Петков разкри, че група от военни разузнавачи, отпред с военачалник Венев, е в Мариупол със задачата да изтегля моряците на борда на кораба " Царевна ".

Петков напоително изясни на депутатите детайлности от интервенцията и добави, че шефът на военното разузнаване ген. Венев е в връзка и с съветската страна, и с украинската страна.

Така в действителност министър председателят разкри обществено, че България организира секретна военна интервенция, съгласувана и с съветската, и с украинската страна, под командването на ген. Венев, за извеждането на българските моряци от транспортен съд в пристанището на Мариупол.

Това провокира острата реакция на опозицията в лицето на ГЕРБ, която го упрекна, че е разкрил държавна загадка от най-висш порядък и е изложил на заплаха както блокираните български моряци, по този начин и военните ни разузнавачи, които работят за тяхното избавяне.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР