Украинските и руските сили водят тежки битки в различни части

...
Украинските и руските сили водят тежки битки в различни части
Коментари Харесай

Тежки сражения преди последния ден от гласуванията в окупираните укаински области

Украинските и съветските сили водят тежки борби в разнообразни елементи на Украйна във вторник, до момента в който проведените от Русия референдуми в четири района, които Москва се надява да анексира, наближават своя край, осведоми Reuters .

Украинският президент Влaдимир Зеленски съобщи, че районът на Донецк на изток остава главен стратегически приоритет на неговата страна и Русия, като боевете обгръщат няколко града, до момента в който съветските войски се пробват да напреднат на юг и запад.

Имаше също конфликти в региона на Харков на североизток - фокусът на украинската контраатака този месец. И украинските сили продължиха с акция за изваждане от строя на четири моста и други понтонни прекосявания, с цел да пресечен линиите за доставки на съветските сили на юг.

Южното командване на украинските въоръжени сили заяви във вторник, че контранастъплението в Херсон е довело до загуби на съперника от 77 военнослужещи, шест танка, пет гаубици, три зенитни установки и 14 бронирани машини.

Москва се надява да анексира провинциите Херсон, Луганск, Донецк и Запорожие на изток и юг, които съставляват към 15 % от Украйна.

Нито една от провинциите не е изцяло под контрола на Москва и боевете се водят по цялата фронтова линия, като украинските сили оповестяват за повече прогрес, откакто разрушиха съветските войски в пета провинция, Харков, по-рано този месец.

Руският президент Владимир Путин издаде завоалирана опасност за потребление на нуклеарни оръжия за отбрана на съветската територия, която ще включва четирите провинции, в случай че бъдат анексирани.

Гласуването за присъединение към Русия стартира в петък в районите и би трябвало да завърши във вторник, като съветският парламент евентуално ще утвърди анексирането до дни.

Киев и Западът отхвърлиха референдумите като машинация и дадоха обещание да не признават резултатите.

В Русия призоваването на към 300 000 резервисти докара до първите продължителни митинги от началото на нашествието, като една мониторингова група пресмята, че най-малко 2000 души са били задържани до момента. Всяка обществена рецензия на съветската " специфична военна интервенция “ е неразрешена.

Полетите от Русия са разпродадени и колите са задръстили граничните контролно-пропускателни пунктове, като се оповестява за 48-часова опашка на единствената пътна граница с Грузия.

Попитан за вероятността за затваряне на границата, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти в понеделник: " Не знам нищо по въпроса. В момента не са взети решения по този въпрос “.

Мобилизацията докара и до първата продължителна рецензия на управляващите в границите на следените от страната медии от началото на войната.

Но Сергей Цеков, почитан народен представител, който съставлява анексирания от Русия Крим в горната камара на съветския парламент, сподели пред организация РИА: " Всеки, който е в наборна възраст, би трябвало да получи възбрана да пътува зад граница в актуалната обстановка “.

Късно в понеделник Зеленски дефинира военната обстановка в Донецка област като " изключително тежка “.

" Правим всичко, с цел да сдържим вражеската интензивност. Това е нашата цел №1 сега, тъй като Донбас към момента е цел №1 за окупаторите “, съобщи той, имайки поради по-широкия район, който обгръща Донецк и Луганск.

Русия е направила минимум пет офанзиви против цели в региона на Одеса благодарение на ирански дронове през последните няколко дни, съгласно районната администрация.

Руски ракети удариха летището в Кривой Рог, родния град на Зеленски в Централна Украйна, разрушавайки инфраструктурата и правейки летището неизползваемо, заяви в Телеграм Валентин Резниченко, губернатор на Днепропетровска област.

Повече финансиране от Съединени американски щати за Украйна наподобява е на път, защото договарящите по законопроекта за краткотрайните разноски в Конгреса се съгласиха да включат близо 12 милиарда $ нова военна и икономическа помощ, съгласно източници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР