Украинските и американските власти се разминават в оценката на вероятността

...
Украинските и американските власти се разминават в оценката на вероятността
Коментари Харесай

CNN: Москва се опитва да играе върху нарастващите противоречия между Вашингтон и Киев

Украинските и американските управляващи се разминават в оценката на вероятността от „ съветска инвазия “. Киев не вижда никакви доказателства за възможна офанзива, Вашингтон, в противен случай, упорства за нейната наложителност и извежда дипломатите си. Тези възходящи разлики не остават незабелязани от Москва, която се стреми да ги употребява за свои цели, оповестява CNN.

НИК РОБЪРТСЪН, сътрудник на CNN: Руските управляващи наподобява се възползват от възходящото напрежение сред украинското управление и Съединените щати във връзка с евакуацията на дипломати.

Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова в своя Telegram канал съпостави и сподели контраста сред изказването на секретаря на Съвета за сигурност и защита на Украйна, който в действителност сподели, че няма доказателства за идна съветска инвазия, и речта на говорителката на Пентагона, която споделя, че не вижда признаци на деескалация от съветска страна.

Служителката добави, че Съединени американски щати желаят да подкопаят морала на украинците. Освен това, съгласно нея, американските политици в действителност не се интересуват даже от личните си майки, тъй че не би трябвало да очаквате те да съжаляват за украинските. А Русия се пробва, по този начин да се каже, да се възползва от възходящото напрежение.

В същото време представителят на Кремъл упрекна Съединени американски щати и НАТО в " осведомителна нервност ", разпространявайки дезинформация за доста от събитията, протичащи се в Украйна. Той упрекна украинското държавно управление за утежняването на обстановката на линията на прикосновение сред проруските сепаратисти в Източна Украйна, в Донбас и въоръжените сили на Украйна.

По неговите думи, украинската войска е тази, която ускорява военното си наличие там, заплашвайки Донбас. Кремъл показва това като възходяща точка на напрежение. Всъщност те споделят, че украинските въоръжени сили са отговорни за възходящото напрежение.

Ник Робъртсън, CNN, Москва.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР