Украинските граждани са заплашени да носят наказателна отговорност и да

...
Украинските граждани са заплашени да носят наказателна отговорност и да
Коментари Харесай

Киев предупреди: До 5 г. затвор за всеки украински гражданин, гласувал на референдума

Украинските жители са застрашени да носят наказателна отговорност и да отидат в пандиза, в случай че вземат участие в " референдумите за присъединение към Русия ", оповестени от непризнатите ДНР и ЛНР, както и от администрацията на Херсонска и Запорожска области, които са под съветски надзор. За това предизвести украинската вицепремиерка Ирина Верещук пред интернет изданието.

Тя прикани жителите на следените от Русия територии в Украйна да не вземат участие в референдума за присъединение към Русия, да не вземат съветски паспорти и да не сътрудничат на съветските войски, с цел да не подлежат на наказания. Наказателна отговорност обаче ще носят не всички категории жители, а да вземем за пример, държавните чиновници, които са взели съветски паспорт. Освен това подлежат на наказване и учителите, които са се съгласили да образоват децата по съветски стандарт, също подлежат на наказателна отговорност, изясни Верещук.

" Съгласно закона за военно-временния режим референдумите на територията на Украйна са неразрешени ", сподели вицепремиерката. " Организаторите и участниците в провеждането на референдуми ще бъдат наказвани с отнемане от независимост от 5 до 10 години и с конфискация на имуществото ", цитира закона Верещук.

Попитана каква отговорност носят елементарните жители на Украйна, който гласоподават на тези референдуми, Ирина Верещук заявии, че съгласно някои юриисти техните дейности могат да попаднат под удара на закона за " посягане на териториалната целокупност и цялост на Украйна ", което се санкционира с до 5 години отнемане от независимост.

" И по този начин, още един път поучавам жителите на краткотрайно окупираните територии: да не вземат съветски паспорт, да не вървят на референдуми, да не сътрудничат на окупантите и по опция да заминат ", съобщи вицепремиерката Ирина Верещук.

Киев назова шантаж желанието на четирите области да се причислят към Руската федерация след референдуми, Западът го разгласи за нелегално допитване и се закани, че няма да признае резултата, а Путин утвърди апела на ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР