Украинските граждани са категорично против да се правят всякакви териториални

...
Украинските граждани са категорично против да се правят всякакви териториални
Коментари Харесай

След година война, ракети и сирени - украинците не дават територии

Украинските жители са изрично срещу да се вършат всевъзможни териториални отстъпки във войната с Русия , те са безусловно болшинство и то откогато стартира войната се усилват.

Проучването на Киевския интернационален институт по социология (КМИС), извършено сред 14-22 февруари 2023 година е алегорично и бележи навършването на 1 година война, която Русия води против Украйна.

През февруари 87% от интервюираните декларират, че не са допустими никакви териториални отстъпки. Само 9% считат, че е допустимо да се правят отстъпка някои територии, с цел да се реализира мир и да се резервира независимостта. Други 5 не съумяват да дадат отговор.

Както означават социолозите, по време на предходната анкета, извършена през декември 2022 година, 85% считат, че отстъпките са неприемливи. Разликата със сегашната цифра е в границите на статистическата неточност, т.е. в реалност не е настъпила смяна. Също по този начин през декември, колкото и в този момент (8%) са подкрепяли договарянията и са били подготвени да се откажат от избрани територии.

Социолозите показват, че във всички райони на Украйна безспорното болшинство от популацията е срещу всевъзможни териториални отстъпки . Дори и измежду жителите на източните елементи на Украйна (рускоговорящите) 82% са срещу да се вършат териториални отстъпки , въпреки там 13% са подготвени да създадат отстъпки, а измежду жителите на Юга - 86% са срещу отстъпките и единствено 9% са " за ".
 Украйна уточни 10 съществени победи за една година война
Украйна уточни 10 съществени победи за една година война

Поставя се акцент върху сполучливата опозиция против нашествениците

Антон Хрушчовски, изпълнителен шеф института, означи, че общата подготвеност за " сложни взаимни отстъпки " е значим индикатор за опозиция и подготвеност да се продължи битката.

" Както виждате, украинците даже в края на сложната зима остават единни и подготвени да се опълчват и отсега нататък на бруталния агресор. Сега всеки проект, в който на украинците ще бъде " продаден " " мир в подмяна на територии ", е жертван на неуспех и отменяне от обществото ", акцентира Хрушчовски, представен от УНИАН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР