Украинските граждани, пристигнали нелегално на територията на нашата страна, ще

...
Украинските граждани, пристигнали нелегално на територията на нашата страна, ще
Коментари Харесай

Джонсън: Нелегално пристигналите украинци във Великобритания, ще бъдат пращани в Руанда

" Украинските жители, пристигнали незаконно на територията на нашата страна, ще бъдат пращани в Руанда ", това сподели английският министър председател, Борис Джонсън, написа лондонският в. " Гардиън ".

Министър-председателят на Обединено кралство даде конференция в столицата на централноафриканската страна Кигали, която е хазаин на среща на върха на Общността на нациите (международна организация, сплотяваща 54 някогашни и сегашни английски владения от цялостен свят), цитира novini.bg.

" Ние издадохме към 130 000 входни визи на украински жители, избягали от войната. На този стадий ние не разполагаме с данни за хора, пристигнали от Украйна във Англия незаконно. Ако има такива, обаче, те ще бъдат пратени тук ", сподели министър-председателят.

Вестникът напомни, че Джонсън през май съобщи, че държавното управление му не преглежда вид за изпращане на украински бежанци в Руанда.

Англия и Руанда на 14 април подписаха двустранно съглашение. Срещу няколко милиона щатски $ Кигали пое уговорката да приема на своя територия мигранти и претенденти за леговище от Обединеното кралство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР