Украинските герои са нужни на Украйна живи. Това заяви в

...
Украинските герои са нужни на Украйна живи. Това заяви в
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна се нуждае от живи герои

Украинските герои са нужни на Украйна живи . Това съобщи в обичайното си послание президентът Володимир Зеленски.

" 82-рият ден на нашата отбрана е към своя край. Не е елементарен ден. Но този ден, както и всички останали, има за цел да обезпечи сигурността на страната и народа ни. Що се отнася до обстановката в Мариупол: с помощта на дейностите на украинските военни - Въоръжените сили на Украйна, разузнаването, както и на преговорния екип, Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации, се надяваме, че ще успеем да спасим живота на нашите момчета. .. Искам да подчертая: Украйна се нуждае от живи украински герои. Това е нашият принцип. Мисля, че всеки рационален човек ще разбере тези думи ", сподели президентът.

" Ройтерс ": Вижда се краят на обсадата на Мариупол

Батальонът " Азов " се изтегля от града

Зеленски акцентира, че работата по връщането на украинските бойци продължава.

" Тази работа се нуждае от сензитивност и време ", - добави президентът.

Както заяви УНИАН, на 16 май съветските медии оповестиха, че окупаторите са се договорили с украинските бранители от Азовстал да отворят кулоар за ранените бойци в посока Новоазовск (територията на ДНР).

Впоследствие командирът на Азов Денис Прокопенко ( " Редис " ) декларира, че " с цел да избави живота си, целият Мариуполски гарнизон извършва утвърденото решение на висшето военно командване и се надява на поддръжката на украинския народ ".
 Русия оповестява за транспортиране на ранените от
Русия оповестява за транспортиране на ранените от " Азовстал "

Украински източници не са удостоверили реализирана договореност

Прокопенко също по този начин акцентира, че нито едно оръжие няма да работи без професионално подготвени военнослужещи, което ги прави най-ценния детайл на армията.

На 17 май Министерството на защитата заяви, че е почнало интервенция за избавяне на бранителите на Мариупол, блокирани в завода " Азовстал " .

По данни на Министерството на защитата на 16 май 53 тежко ранени са били евакуирани от " Азовстал " в здравно заведение в Новоазовск за лекуване.

Други 211 души бяха отведени в Оленовка по филантропичен кулоар и ще бъдат разменени за следващо завръщане вкъщи.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР