Украинските части са готови да започнат обучение по ракетната система

...
Украинските части са готови да започнат обучение по ракетната система
Коментари Харесай

САЩ започват обучението на украинските военни за работа с ``Пейтриът`` още другата седмица - Свят

Украинските елементи са подготвени да стартират образование по ракетната система „ Пейтриът “ в Съединените щати още през идната седмица, заяви CNN с цитиране на „ двама американски чиновници, осведомени с тематиката “.

Програмата за образование на украинските военнослужещи, които ще обслужват системите за Противовъздушна отбрана, ще се организира във Форт Сил в Оклахома, където Съединени американски щати организират образованието на личния си личен състав за работа и поддръжка на модерната система за противовъздушна защита. Форт Сил е едно от четирите съществени места за образование на армията и седалище на полевата артилерийска школа на службата, която образова военнослужещи повече от век.

Очаква се образованието на украинците по комплицираната система да отнеме „ няколко месеца “, съобщи Лора Купър, заместник-помощник-министър на защитата за Русия, Украйна и Евразия.

Ден по-рано прессекретарят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър сподели, че Съединени американски щати преглеждат разнообразни разновидности за осъществяване на образование за ракетните системи „ Пейтриът “, „ с цел да включат евентуално образование тук, в Съединени американски щати, в чужбина или композиция от двете “. „ Политико “ заяви през декември, че едно основано в Съединени американски щати образование евентуално ще се организира във Форт Сил.

Съединени американски щати оповестиха, че изпращат на Украйна ракетната система „ Пейтриът “ в края на декември, когато президентът на страната Володимир Зеленски посети Вашингтон и се срещна с президента Джо Байдън. Батареи „ Пейтриът “ Украйна ще получи и от Германия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР