Украинските БПЛА се опитаха да атакуват няколко руски тилови летища

...
Украинските БПЛА се опитаха да атакуват няколко руски тилови летища
Коментари Харесай

Тиловите летища на Русия се нуждаят от засилена защита

Украинските БПЛА се пробваха да нападат няколко съветски тилови летища по едно и също време, употребявайки руска техника за това. Как вражеските безпилотни самолети съумяха да се озоват надълбоко в тила на съветска територия и какво би трябвало да се направи, с цел да се защитят летищата на стратегическата авиация на съветските Върховен касационен съд?

В понеделник Министерството на защитата удостовери нападенията на украински БПЛА по летища “Дягилево ” в Рязанска област и “Енгелс ” в Саратовска област. Според организацията трима военнослужещи от техническия състав са починали, още четирима са ранени, откарани са в болница.

Руската противовъздушна защита е свалила дронове, летящи на ниска надморска височина, вследствие на детонацията и рухването обшивката на корпуса на два самолета е леко развалена, съгласно канала в “Телеграм ” на Министерството на защитата. Агенцията отбелязва, че са се пробвали да нанесат удар с реактивни БПЛА руско произвеждане. Атаката е осъществена за изваждане от строя на самолети за далечни дистанции.

В експертната общественост позволяват, че ВСУ може да са употребявали БПЛА Ту-141 „ Стриж “. „ Тоест той е минал свободно съвсем 650 км над територията на Руската федерация. Дали стелт технологията е била усвоена в Съюз на съветските социалистически републики доста преди да стане фешън наклонност? “ - отбелязва военният сътрудник на “Комсомолская Правда ” Александър Коц.

Освен това във вторник вследствие на офанзива с дрон се възпламени контейнер за предпазване на нефт в региона на летище “Курск ”. Според губернатора на района Роман Старовойт в района е продължен режимът на нараснала терористична опасност, анулирани са занятията в две учебни заведения. На този декор Кремъл означи, че стратегическите обекти на Руската федерация са под непрекъсната отбрана. „ Всеки район е зает с това, плюс правоприлагащите органи. Това е непрестанен развой “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В същото време специалистите показват нуждата от подсилване на системите за Противовъздушна отбрана на основните тилови летища на Русия. Също по този начин, съгласно събеседниците, силовите ведомства би трябвало да засилят систематичната работа по идентифициране и залавяне на украинските диверсионно-разузнавателни групи в страната.

„ Врагът организира дейни диверсионни и терористични дейности в Русия. И дроновете играят значима роля. Проблемът е, че към момента не можем на 100% да спрем такава опасност “, сподели Сергей Гончаров, президент на Международната асоциация на ветераните от антитерористичната част “Алфа ”.

„ В тази връзка не изключвам, че ВСУ ще продължат да се пробват да нанасят вреди на нашите тилови летища. Ще би трябвало незабавно да изградим отбрана на тези уреди, тъй като от Рязан до Москва са единствено 200 километра. На първо място, за това би трябвало да се погрижат съветските спецслужби, които би трябвало да се ангажират по-активно със залавянето на украинските диверсанти “, отбелязва източникът.

„ Нещо повече, ние към този момент имаме опит в такава работа. Достатъчно е ФСБ да събере данни за групата “Смерш ”, работила от 1943 до 1946 година Там ясно е посочено по какъв начин тъкмо е била образувана организацията, какви задания е имала и какви логаритми на деяние са били употребявани “, акцентира Гончаров.

„ Въпросът за нуждата от отбрана на нашите тилови летища в действителност стои на дневен ред. Преди това това не беше доста дейна. Системите “Панцир-С1 ” могат да ни оказват помощ в това. Те ще би трябвало да бъдат ситуирани безусловно във всеки стратегически обект. На първо място това би трябвало да стане там, където е най-висока опасността от нахлуване ”, споделя докторът на военните науки Константин Сивков.

„ Освен това става явно, че украинските диверсанти са съумели да обхванат надълбоко в страната ни. В Севастопол в края на юли БПЛА към този момент нападнаха щаба на Черноморския флот на Руската федерация. Сега, въпреки и леко, „ стратезите “ на летище “Енгелс ” също бяха ощетени “, припомня специалистът.

„ Важно е да се разбере, че врагът се опита да нападна нашите стратегически нуклеарни сили, тъй като тези самолети са способни да носят крилати ракети с нуклеарни заряди. В “Дягилево ” се намира и нашата далечна авиация. Така че, преди всичко, ФСБ би трябвало да обърне внимание на летищата, на които са основани такива самолети “, уверен е Сивков.

В същото време специалистът по Противовъздушна отбрана Юрий Кнутов напомня, че тиловите летища на Русия са били добре предпазени преди началото на спецоперацията в Украйна. „ Но по отношение на експлоадирането на военните дейности забележителна част от силите на Противовъздушна отбрана трябваше да бъдат изпратени в зоната на бойните дейности. И американското и английското разузнаване откриха недостатъци и прокараха направления за украинските БПЛА. Самите летища най-вероятно са били охранявани от системите „ Панцир-С1 “, тъй че дроновете са били свалени при метод “, добави Кнутов.

„ Тези произшествия демонстрират, че системите за противовъздушна защита на място би трябвало да бъдат подсилени. За задачата е належащо интензивно да се натоварва военно-промишленият комплекс, да се създават повече комплекси “Панцир-С1 ” и “Тор-М2 ”. Но тъкмо в този момент е належащо комплексите да бъдат отчасти отстранени, да вземем за пример от Сибир, и да бъдат преразпределени към стратегически обекти. В същото време обаче е невероятно да се изложат от удар откъм Аляска, Япония и Южна Корея “, твърди специалистът.

„ Нещо повече, би трябвало да помним, че сателитните благоприятни условия на Запада им разрешават да изчислят в кои области нямаме противовъздушна защита. Ето за какво главното внимание на съветското военно управление би трябвало да бъде ориентирано към търсенето на запаси и запаси, а по-късно към тяхното прекачване за основаване на ешелонирана защита “, уверен е събеседникът.

„ Нещо повече, всичко това един път се е случило: през 60-те години на територията на страната ни бяха основани зони за противовъздушна защита, състоящи се от зенитно-ракетни дивизии с дължина към 1500 километра всеки. Сега опциите на нашата промишленост са малко по-слаби, само че можем да я натоварим “, спомня си специалистът.

„ Имаме опит и в отбраната въз основата Хмеймим в Сирия. В същото време за един обект беше основана интегрирана система за противовъздушна защита, състояща се от зенитно-ракетни системи С-400, “Панцир-С1 ”, “Тор ” и система за радиоелектронна битка. Сега има десетки такива обекти - и всички те изискват нараснала отбрана “, заключва Кнутов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР