Украинските бойци са намерили нова употреба на остарели гранати, които

...
Украинските бойци са намерили нова употреба на остарели гранати, които
Коментари Харесай

Как Украйна използва остарели съветски гранати, за да унищожава руски танкове от въздуха

Украинските бойци са намерили нова приложимост на остарели гранати, които се оказват доста ефикасни при унищожаването на съветски танкове и други бронирани машини.

Макар и изключително ефикасен при удар, RKG-3 изискваше обасно близка отдалеченост до противников транспортни средства.

Когато руските противотанкови оръжия с ракетно задвижване като RPG-7 влизат в употреба през 60-те години на предишния век, изтребителите съумяват за пръв път да поразят вражеска ризница от стотици метри разстояние. Рисковият ръчно хвърлен RKG-3 значително към този момент не е належащо.
 Чеченски боен, оборудван с граната RKG-3 в центъра на Грозни по време на първата чеченска война през 1995 година.
Този вид граната е във фокуса на известна сцена във кино лентата „ Американски снайперист “ от 2014 година Освен в тази сцена RKG-3 рядко може да бъде забелязана в действителните модерни военни спорове.

Последно оръжието се появява в новините през 2006 година, когато излиза наяве, че се употребява от екстремистите на Ал Кайда против американско съоръжение в Ирак - офанзиви, които подчертаха страничните опасности от потреблението на оръжието.
 Украински военни упражняват с дронове преди началото на съветската инвазия в Украйна, 2022 година Те следят екран, показващ видео в действително време от октокоптер, до момента в който предавател, инсталиран на статив, комуникира с дрона.
Въпреки че съветските сили разполагат с технология за блокиране на ръководството на дронове, видеоклипове, оповестени от Aerorozvidka, демонстрират, че в няколко случая водачите на дронове са съумели да унищожат транспортни средства на стойност минимум стотици хиляди долари с експлозиви, които се правят оценка на по-малко от 100 $.

Това нискобюджетно изобретение във войната с дронове може да сътвори от ден на ден проблеми за съветската бронирани транспортни средства, паркирана покрай украинските войски.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР