Украинските бежанци във Великобритания се пътуват в родината си, за

...
Украинските бежанци във Великобритания се пътуват в родината си, за
Коментари Харесай

След стачките на медици във Великобритания: Украински бежанци пътуват до родината си за лечение

Украинските бежанци във Англия се пътуват в родината си, с цел да получат здравно лекуване, вместо да чакат достъп до Националната здравна работа на Обединеното кралство (NHS), откакто поредност от стачки сложи системата на публичното опазване на здравето на колене.

Доклад на английския информативен център inews цитира редица случаи, в които избягали от спора в Украйна се отхвърлят от дългото очакване за достъп до здравна помощ във Англия, избирайки вместо това рисковото 24-часово пътешестване до разкъсваната от война страна, с цел да бъдат прегледани от медицински експерт съвсем незабавно, написа

Изданието употребява отчетите, с цел да подлага на критика ръководещата английска Консервативна партия, която дълго време беше в яростни договаряния със синдикатите на чиновниците на NHS, изискващи нарастване на заплатите в сходство с инфлацията във Англия.

Inews в детайли споделя за бежанка, избягала от украинската столица Киев предходната година, с цел да се откри в югоизточен Лондон. След като получила мощен зъбобол, тя записала признаците си в чат стая на NHS. Казано й било да чака позвъняване от медицински експерт на идващия ден. Това по този начин и не се случило, по тази причина отишла в цетър за незабавна помощ, също без триумф.

„ След като чаках четири часа, лекарката даже не ме погледна и ми сподели да взема парацетамол. Това не оказа помощ и към момента имах мощна болежка “, споделя бнежанката пред новинарското издание. В последна сметка тя се прибрала до Украйна, където по думите й незабавно е била прегледана от доктор.

Някои членове на обществеността се обърнаха към обществените медии с въпроса вярно ли е пътуващите до Украйна, да запазят правото си за леговище във Англия.

Консервативното държавно управление на Обединеното кралство разгласи през март предходната година, че украинците, идващи в Англия, имат право на безвъзмезден достъп до опазване на здравето, в това число съвещания с персонални лекари и медицински сестри, болнични услуги и центрове за незабавна помощ.

Медицинските сестри и личният състав на колите за спешна помощ в Англия обаче стачкуваха през зимата, пробвайки се да принудят държавното управление да се съгласи на нарастване на заплатите. Заради стачките милиони британци чакат дълго за медицински прегледи, а времето за реакция на колите за спешна помощ е най-лошото досега.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР