Украинските бежанци у нас ще получават по 40 лв. на

...
Украинските бежанци у нас ще получават по 40 лв. на
Коментари Харесай

Войната влияе на резервациите, но опасност за туристическия сезон няма

Украинските бежанци у нас ще получават по 40 лева дневно. Помощта ще бъде за период от 3 месеца. Ще бъде ли задоволителна тази помощ и има ли отлив на туристи поради войната? 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2608
" Тези пари отиват за грижата за украинския емигрант, т.е. за тези хотелиери, които одобряват да се грижат за украинските бежанци. Тази сума не включва налог добавена стойност, а включва по този начин наречения туристически налог. Трябва да стигне за настаняване и три хранения - заран, обед и вечер ", заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева в студиото на  " България заран ". 

Тя уточни, че тези средства би трябвало да дойдат от националния бюджет, само че сега се водят диалози на европейско ниво, средствата да дойдат от фонд " Солидарност " и в действителност да бъдат предопределени за украинските бежанци, които ще изберат за протекция някои от европейските страни.

" Има опция за продължение на тази помощ в границите на 1 година, само че все още е разчетена за три месеца. Онези лица, които съумеят в границите на месец да намерят приложение на своите познания и труд на пазара на труда в България, помощта им ще се изплаща единствено за един месец ", уточни Ирена Георгиева пред Bulgaria ON AIR. 

По думите ѝ към вчерашна дата легловата база, с която разполагаме за настаняване на бежанци, е с към 18 хиляди кревати. 

" При едно мъдро систематизиране на местата в нашата хотелска база не би трябвало да има проблем с туристическия сезон. Войната оказва въздействие върху туристическите резервации. Очакванията ни са, че най-малко 10% по-малко ще бъдат туристически пътувания през лятото. Към момента са анулирани към 1400 пристигания главно от Русия и Украйна ", допълни зам.-министърът на туризма.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР