Украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, са заблудили властите

...
Украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, са заблудили властите
Коментари Харесай

Мариана Тошева: Украинските бежанци по Черноморието са заблудили властите за намеренията си

Украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, са заблудили управляващите за желанията си. Това стана ясно от изказване на ръководителя на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.

По проект през днешния ден от Варна с рейсове и влакове към вътрешността на страната трябваше да тръгнат 250 души, от които се явиха единствено петима. От Бургас – от 300 планувани с трен отпътуваха 57 души, регистрира Тошева.

Всичко беше планувано и квалифицирано до последния подробност, обстановката се променяше до последния миг, разгласи ръководителят на Агенцията за бежанците.

Информация за желанията на бежанците от Украйна е събрана посредством анкета. Над 40 хиляди от тях са попълнили въпросника.

По данни от „ Гранична полиция “ над 5200 украинци са напуснали страната ни през последните два дни. Предполага се, че множеството от тях се връщат в Украйна, в по-спокойни региони.

„ За страдание е реалност прахосване на запас – човешки и финансов. Това е като с подправените сигнали на тел. 112 “, разяснява Тошева.

Тя предизвести, че най-после ще се наложи украинци да бъдат настанявани в бежанския център в Елхово с над 1700 места. Това е най-фаталния вид, не желаеме са прибягваме към него, само че поради прищявки може да се наложи, добави Тошева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР