Украински войници са нанесли снощи големи щети на стратегически мост,

...
Украински войници са нанесли снощи големи щети на стратегически мост,
Коментари Харесай

Украинските сили нанесоха големи щети на мост, важен за доставките на руснаците

Украински бойци са нанесли нощес огромни вреди на стратегически мост, който е от голяма важност за доставките за съветските сили, окупирали южни елементи на Украйна. Това заяви Кирил Стремоусов заместник-ръководител на назначената от Москва администрация на Херсонската област, представен от АП.

По думите му мостът " Антоновски " над река Днепър не е опустошен, само че платформата му е осеяна с дупки, които не разрешават напредване на транспортни средство по него. Стремоусов посочи, че мостът е изумен с изпратените от Съединени американски щати ракетни системи за залпов огън " Хаймарс ".

Говорителка на Оперативното командване " Юг " към украинските въоръжени сили удостовери следващия удар по моста " Антоновски ", добави Укринформ. По думите на говорителката Наталия Гуменюк ударът е бил добре изкусен и е целял деморализиране на врага. Съоръжението с дължина 1,4 км получи съществени повреди и предходната седмица след няколко украински удара. То бе затворено за камиони, само че пътнически коли продължиха да минават по него до снощната офанзива.

Мостът " Антоновски " е главен за прекосяването на Днепър в Херсонската област. Другият вид е язовирната стена на водноелектрическата централа в Каховка, която бе обстрелвана предходната седмица от украинските сили, само че остана проходима за транспортни средства. Ударите по пътна инфраструктура затрудняват доставките на Русия за силите им в района, подложен на непрекъснати контраатаки от украинска страна, показва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР