Украински войници пристигнаха в САЩ, за да бъдат обучени как

...
Украински войници пристигнаха в САЩ, за да бъдат обучени как
Коментари Харесай

Украински военни се обучават в САЩ как да използват Пейтриът

Украински бойци дойдоха в Съединени американски щати, с цел да бъдат подготвени по какъв начин да употребяват системата за противовъздушна защита " Пейтриът "  с вярата тя да им разреши да се защитят от съветските ракетни удари като този, умъртвил 40 души в град Днипро, оповестява " Франс прес ".

Военните от Украйна дойдоха в неделя вечерта във военната база " Форт Сил " в щата Оклахома за образование в Артилерийското учебно заведение за противовъздушна защита на армията на Съединени американски щати, съобщи полковник Къртис Кинг във видео, оповестено в Туитър.

Вашингтон даде обещание батарея " Пейтриът " на Киев в края на предходната година, с цел да помогне на страната да се отбранява от безмилостните въздушни офанзиви на съветските сили.

Това беше забележителна победа за Украйна, която неведнъж натискаше Съединени американски щати за Противовъздушна отбрана системата на фона на продължаващата война.

Кинг не посочи какъв брой украински бойци са в Оклахома, само че по-рано този месец Пентагонът заяви, че сред 90 и 100 военни ще дойдат в Съединени американски щати, с цел да се научат по какъв начин да работят и да поддържат " Пейтриът ". Курсът им на образование ще продължи няколко месеца.

Противовъздушната защита изигра основна роля в отбраната на Украйна от ракетни удари и за попречване съветските сили да открият надзор над небето.

Тъй като Русия се сблъсква с възходящи неуспехи на бойното поле обаче, тя започна систематично да атакува критична украинска инфраструктура, като ударите ѝ прекъснаха електричеството, водоснабдяването и отоплението на милиони хора.

В неделя руски ракетен удар по жилищна постройка в Днипро в Централна Украйна умъртви минимум 40 души. Москва обаче отхвърли да носи отговорност за една от най-смъртоносните офанзиви от началото на войната.

Произведена от Raytheon, " Пейтриът " е ракетна система земя-въздух, в началото създадена за прихващане на високо летящи самолети.

Тя беше модифициран през 80-те години на предишния век, с цел да се концентрира върху новата опасност от тактически балистични ракети и беше употребена в борба против създадените в Русия ракети " Скъд " на иракските сили по време на първата война в Персийския залив.

" Пейтриът " е потвърдила успеваемостта си и в Саудитска Арабия срещу проектирани от Иран балистични ракети, изстреляни от Йемен.
ТЕМА преди 21 часа 1924 преди 22 часа 1128 преди 24 часа 884
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР