Украински войници махат с ръка и натискат клаксони, докато карат

...
Украински войници махат с ръка и натискат клаксони, докато карат
Коментари Харесай

Украинците впечатляват американски инструктори с бързото си овладяване на „Пейтриът“

Украински бойци махат с ръка и натискат клаксони, до момента в който карат по черен път във Форт Сил, Оклахома, придвижвайки машините си на позиция за отбрана от предполагаем съветски ракетен обстрел.

Това обаче не бяха елементарни камиони. Украинците обслужваха американска система за противовъздушна защита " Пейтриът ", с която 65 украински бойци се образоват интензивно в продължение на 10 седмици, ръководени от инструктори на американската войска в базата.

Си Ен Ен следи образованието, единствено няколко дни преди предстоящото довеждане докрай на ускорения курс от украинците. Обучението във Форт Сил е единственото място на американска територия, където Съединени американски щати образоват украинците на американски оръжейни системи. Видеозаписът и фотосите от образованието обаче бяха неразрешени, с цел да се отбрани самоличността на бойците, които през идващия месец ще се приберат вкъщи, с цел да пазят страната си против съветските сили.

Украинците са се показали чудесно, настояват публични лица. Те са усвоили основите на системата " Пейтриът " толкоз бързо, че им е било предоставено в допълнение интензивно образование, което рядко се дава на американските им сътрудници, преминаващи същия курс, допълват чиновниците.

" Нашата оценка е, че украинските бойци са впечатляващи и безусловно бързо се учат с помощта на обширните си знания за противовъздушна защита и опита си в бойна зона ", сподели бригаден военачалник Шейн Морган.

" За тях беше по-лесно, да вдървен темпото и поддръжката ", сподели той. " Те са най-хубавите от най-хубавите в това, което вършат в региона на противовъздушната защита ".

Сега системата ще бъде ситуирана в Украйна през идващите седмици - доста по-рано от плануваното - и ще даде на страната спомагателна отбрана против съветските ракети.

Представители на Съединени американски щати също по този начин обявиха, че танковете " Ейбрамс " ще бъдат ситуирани по-бързо от предстоящото, макар че съгласно украински публични лица са нужни доста по-сложни оръжия и доста от тях, с цел да се отблъсне дейно настъплението на Русия.

Съединени американски щати и техните съдружници знаят, че двете системи " Пейтриът ", които ще бъдат предоставени на Украйна - едната от Съединени американски щати, а другата взаимно от Германия и Нидерландия - няма да бъдат задоволителни, с цел да защитят цели украински градове от съветски ракетни офанзиви.

Един почитан чиновник в региона на защитата съобщи, че " Пейтриът " няма да може да отбрани целия град Киев, да вземем за пример.

Но той ще бъде по-добър от системите за противовъздушна защита, които украинците употребяват сега.

Интензивно образование

Мъже и дами, на възраст от 19 до 67 години, са упражнявали от 7 до 18 ч., 6 дни в седмицата, в продължение на 10 седмици, оповестиха публични лица. Много от тях са били квалифицирани инженери преди войната, а няколко имат голям брой дипломи и всички са били определени от украинските военни водачи да се образоват в Съединени американски щати.

" Мисля, че единствено поради бойния си опит вкъщи, те съумяха да усвоят нещата доста елементарно - най-хубавото, което съм виждал до момента, а съм обучавал в доста страни ", споделя един от американските инструктори. " Тези хора ги разрушават. "

Подчертавайки какъв брой опитни са били украинците в региона на противовъздушната защита, когато са пристигнали във Форт Сил, почитан чиновник съобщи, че командирът на украинския батальон към този момент е направил голям брой прихващания на съветски ракети в хода на войната. За разлика от тях командирът на американския батальон в никакъв случай не е правил действително прехващане на ракети - сподели служителят.

Украинците също по този начин се приспособиха добре към живота във Форт Сил, който включваше доста супи - съществена част от украинската диета - в проектите за хранене дружно с американската кухня: бургери, барбекю и пържоли на скара. Един от американските инструктори съобщи пред Си Ен Ен, че доста от тях не са яли бургери преди. Те са били любимци.

Но интензивните, действителни бойни дейности, които ги чакаха в Украйна, бяха непрекъснато на дневен ред. Една военнослужеща била по средата на подготвителна сесия, когато ѝ се обадили по телефона и ѝ съобщили, че брачният партньор й е умрял в пердах. Няколко от 18-те американски военни преводачи, извикани да оказват помощ в превода, са родени в Украйна и са надълбоко повлияни от прекарванията на бойците, споделят чиновниците.

" За нас беше същинска чест да се срещнем с тези воини ", съобщи почитан чиновник от Форт Сил. " Техните истории бяха по едно и също време ужасяващи и невероятни. И мисля, че ние научихме толкоз доста от тях, колкото и те от нас ".

Американските инструктори са работили, с цел да включат в образованието реалистичните закани и условия, с които украинските бойци ще се сблъскат, когато се приберат вкъщи, сподели този чиновник. Но постоянно украинците всъщност сами поемаха образованието, като го приспособяваха към най-реалистичните типове закани, с които могат да се сблъскат вкъщи.

" Обикновено не го вършим ", сподели инструкторът. " Но въз основа на това, което тези войни ще вършат, беше доста значимо да можем да проведем този разговор и да включим някои от тези реалистични закани. "

" След като дойдат в Украйна, бойците ще интегрират тези нови системи в многослойната си противовъздушна защита поради една-единствена причина - да оказват помощ за предпазването на Украйна от безумните офанзиви на Русия против гражданската инфраструктура в гъсто обитаемоте градски региони ", съобщи представителят на американската войска Мартин О`Донъл. " Форт Сил дава опция за такава отбрана. Сигурен съм, че дейностите им през последните месеци ще спасят човешки животи ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР