Украински войник сравни германските танкове Леопард 2 с Мерцедес по

...
Украински войник сравни германските танкове Леопард 2 с Мерцедес по
Коментари Харесай

Като от Жигули на Мерцедес: Украински войници вече се обучават на германски танкове

Украински боец съпостави немските танкове " Леопард 2 " с " Мерцедес " по време на образование с тях преди идването им на бойното поле и изрази вяра бронираните машини да доведат до пробив във войната, оповестява " Ройтерс ".

Той е измежду десетките украински бойци, които Германия тренира на симулатори " Леопард 2 ", а по-късно и на самите танкове на най-големия си боен полигон в Мюнстер, преди да ги изпрати в Украйна.

Миналия месец считани за едни от най-хубавите в арсенала на Запада, като загърби опасенията по отношение на доставянето на тежко въоръжение, което Киев смята за решаващо за успеха против Русия, само че Москва счита за рискова провокация.

" Изключително значимо е да използваме рационално това съвременно оръжие, то и в последна сметка ще победим ", съобщи 57-годишният боец.
 Официално: Германия дава 14 танка
Официално: Германия дава 14 танка " Леопард " на Украйна

Скоро би трябвало да стартира и образованието на украинските бойци

Запитан за разликата сред западните и руските машини, той отвърна: " Можете да си го визиите като разликата сред " Мерцедес " и " Жигули ", имайки поради руския автомобил, продаван под марката " Лада " на Запад.

Моделът на танковете, които Германия ще изпрати, създадени от Krauss-Maffei Wegmann, тежи над 60 тона, има 120-милиметрово гладкоцевно оръдие и може да поразява цели на разстояние до 4 км.

През януари министърът на външните работи на Украйна съобщи, че чака страната му да получи сред 120 до 140 западни танка в " първата вълна " от доставки от коалиция, включваща 12 страни. В тази първа пратка се чакат и немските " Леопард 2 ", с времето, належащо за образование.

Общо Германия образова няколкостотин бойци в придобиването на разнообразни военни умения като част от европейските старания за

Друг боец, който се обучаваше на бойни машини на пехотата " Мардер " , означи, че западните системи не са толкоз надалеч от тези на руските машини, които украинците употребяват.
 Първите немски танкове Леопард ще дойдат в Украйна доста скоро
Първите немски танкове Леопард ще дойдат в Украйна доста скоро

Шолц предизвести съдружниците да чакат дълга война

" Имаме опит с сходни оръжейни системи. Логиката е същата, от време на време даже не се нуждаем от преводачи, с цел да разберем инструкторите ", посочи 33-годишният мъж.

Германският министър на защитата Борис Писториус пък съобщи, че е впечатлен от украинските бойци.

" Да се ​​говори за войната е друго от това да се гледат в лицата хора, които са пристигнали тук непосредствено от фронтовата линия и ще се върнат там с танковете, откакто завършат образованието си ", уточни той.

Украинските бойци работят по 12 часа, шест дни в седмицата.

" Те са мощно стимулирани и нетърпеливи за познания. Знаят, че ще се върнат на фронтовата линия след пет седмици ", означи немски подполковник, отговарящ за образованието им на танковете.

И двамата бойци би трябвало да се върнат в Украйна до края на март.

Запитан по какъв начин се оправят със страха си, 57-годишният мъж отвърна, че бойците би трябвало да свикнат с него.

" Страх ли? Да, всеки се опасява. Но е от решаващо значение по какъв начин се справяте със страха си - и по какъв начин да се борите макар него " , акцентира той.
 ISW: С задграничните танкове Украйна има повече шансове против Русия
ISW: С задграничните танкове Украйна има повече шансове против Русия

Продължават битките за власт сред съветската войска и паравоенните формирования
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР