Украински военни напуснали завода Азовстал в Мариупол с бял флаг,

...
Украински военни напуснали завода Азовстал в Мариупол с бял флаг,
Коментари Харесай

От Азовстал излизат украинските военни с бял флаг

Украински военни напуснали завода " Азовстал " в Мариупол с бял байрак, заяви в събота, 7 май, създателят на бригада " Восток " Александър Ходаковски в своя Telegram канал.

Според него бойците на въоръжените сили на Украйна излязли с бяло знаме на основния път, до момента в който съветските военни вървяли към тях, с цел да ги посрещнат като пратеници на примирието, написа Лент.ру.

Според основателя на бригада " Восток " това е първият персонален контакт сред военните от двете страни от началото на блокадата на Мариупол. По-рано стана известно за хода на евакуацията на територията на цех " Азовстал " в Мариупол. Руското министерство на защитата заяви, че са избавени още 50 цивилни, в това число 11 деца, всички от които са предадени на представители на Организация на обединените нации и МКЧК. Хората ще бъдат отвеждани до определени места за краткотрайно настаняване. Освен това се появи и видеозапис от филантропична интервенция на територията на завода.

На 21 април президентът на Русия подреди да се анулират военните дейности край " Азовстал ". Той означи, че с това решение желае да избави живота на съветските военни. Той също по този начин подсигурява живота на всички, които се предават непринудено, и които са били на територията на предприятието. Във връзка с това министърът на защитата добави, че остатъците от силите на Въоръжените сили на Украйна и националните батальони в града са изцяло блокирани на територията на " Азовстал ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР