Украински тласкач с една баржа заседна тази сутрин в района

...
Украински тласкач с една баржа заседна тази сутрин в района
Коментари Харесай

Два кораба заседнаха в река Дунав, плаването е затруднено

Украински тласкач с една баржа заседна тази заран в региона на 564 километър от река Дунав при Белене и блокира краткотрайно корабоплаването. Корабът беше отхвърлен следобяд, само че на негово място е попаднал различен румънски кораб.

От Агенцията за изследване и поддържане на река Дунав в Русе ще изпратят кораба „ Осъм “ за ново замерване на равнището, защото има изменение на речното дъно поради неналичието на задоволително вода.  До всички капитани е изпратено предизвестия за повече внимание при прекосяване на сектора.

Два прага затрудняват корабоплаването по река Дунав в българския сектор, оповестиха от дирекция " Речен контрол " в Русе. Към момента фарватерът е краткотрайно затворен в региона на Белене поради затънал украински тласкач, чийто капитан не се е съобразил с напътствията за дълбочина. Там има скупчване на 15 плавателни състава, които изчакват преместването на заседналия транспортен съд с баржа.

Кап. Иван Жеков, началник на дирекцията " Речен контрол " към Морска администрация в Русе разясни, че се е оформил втори предел в региона сред Тутракан и Силистра, където има изместване на пясъци. Нивото на река Дунав в целия сектор е ниско, а прогнозите към този момент не са удобни. Капитаните би трябвало да се преценяват с напътствията, които получават от речните навигационни системи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР